Keistad H1 bekert door na spannend duel

VoV, 28-11-2019. 6:00 uur. Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Keistad zich weer bewijzen in hun bekeravontuur, ditmaal tegen Tilburg. Het werd verschrikkelijk spannend. Aangezien er minder wedstrijden werden gespeeld, konden we mooi op tijd beginnen om 16.00 uur. Die vroege tijd was even wennen, maar had als voordeel dat de muziek snel aankon. De afspeellijst van Djim bracht bijna iedereen op tijd in wedstrijdmodus.

Toen de wedstrijd begon, was het duidelijk dat het voor Alwin toch net iets te vroeg was. Hij gaf het eerste punt aan de bezoekers alsof het een sinterklaascadeautje was. Gelukkig herpakte hij zich die set en het hele team speelde goed. De eerste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-16 en even leek er een makkelijke overwinning aan te komen. Niets was minder waar.

De tweede set bood Tilburg al een stuk meer weerstand. De laatste fase van de set was extreem spannend met setpoints voor beide teams. Keistad trok gelukkig aan het langste eind met 29-27. Het minieme verschil bleek een voorbode voor de volgende sets.

Toen er nog maar één setje nodig was voor de winst, ging het minder bij de Keientrekkers. De servicedruk was niet goed en Tilburg stond ook steeds beter te spelen. Met name hun diagonaal bleef maar scoren. Keistad kwam nog aardig terug, maar toch werd er verloren met 23-25.

De vierde set was er één van de gemiste kansen. Tekenend was dat Tom twee keer achterelkaar is afgeblokt, dat is waarschijnlijk nog nooit eerder gebeurd. In de eindfase van de set was de spanning wederom om te snijden. De thuisploeg vocht voor de overwinning, maar Tilburg wilde er een vijfde set uit slepen. Kansen gingen over en weer en het werd maar liefst 31-33. Dat betekende dat er een beslissende set moest komen.

Vol goede moed begon Keistad aan de vijfde set, dit seizoen hebben we nog nooit de vijfde set verloren. Zelfs een achterstand tijdens het wisselen van kant deerde niet. Met een ontketende Robbie bleef ook deze set tot het einde erg spannend. Een afzwaaier aan Tilburgse zijde maakte een eind aan deze spectaculaire wedstrijd: 16-14.

Waar zal dit eindigen? Door de overwinning zitten de Amersfoortse mannen bij de laatste acht van Nederland. In de kwartfinales moeten we het op 21 december opnemen tegen volleybalgrootmacht Lycurgus. Dit wil je niet missen!

Maar eerst nog een andere uitdaging. Zaterdag moet Keistad tegen de nummer 1 uit de Topdivisie: VCN. Dat belooft ook weer een spannende wedstrijd te worden.

gh @ VoV, verslag via Kirsen de Vries, AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.