Vizier op volleybal

 

VVU zonder punten naar huis

VoV, 14-03-2019. 5:31 uur. Zaterdag 9 maart stond de, voor ons uitwedstrijd tegen Alterno D2 op het programma. Na twee weken geen wedstrijd hadden wij erg veel zin om te eindelijk weer een potje te spelen! Nadat eerst een heftige regenbui een aantal speelsters + de shirtjestas had geteisterd, vertrokken we vol energie naar Apeldoorn.

Iets voor 17.30 uur klonk het fluitsignaal, waarna we de wedstrijd begonnen met Leanne, Lisa, Emma V., Bianca, Nienke, Lisanne en last but not least Emma R. Hoewel we goed begonnen en op een 5-8 voorsprong kwamen, gaven we deze snel weer uithanden: 11-6. Passend zaten we nog niet lekker in de wedstrijd, waardoor we moeite hadden met scoren. Alterno daarentegen wist telkens zijn puntjes te pakken. Een wissel op de spelverdelersplek met Lobke voor Leanne mocht ook niet baten: 1e set ging met 25-17 naar Alterno.

Op naar set 2: starting seven was weer hetzelfde als de eerste set. Helaas was het wedstrijdverloop ook hetzelfde als de eerste set… Weer wisten wij het spel niet in eigen handen te krijgen, waardoor we op alle vlakken achter de feiten aanliepen. Halverwege de set werd Jesca erin gewisseld op passer-loper, om passjes te geven en te beuken op te buitenkant. Deze taak pakte ze erg goed op maar maakte, net als de erin gewisselde Lobke en Judy, niet het verschil voor VVU: 25-15 voor Alterno.

In de derde set moest de knop om: energie erin en voor elkaar werken. Lobke, Jesca en Judy bleven staan en op wilskracht werden de puntjes gescoord waardoor we langzaamaan op een voorsprong kwamen. Op 17-17 was deze voorsprong echter weer weggewerkt door een goed aanvallend Alterno. Laure werd halverwege de set gewisseld voor Lisanne en punt voor punt kwamen we dichterbij. Met Bianca op de serve hadden wij deze set de langste adem! 22-25

Op naar set 4: alles of niets. Hoewel de wil en mentaliteit er was om deze set te pakken, liep het allesbehalve vanzelf. Alterno bleef ons onder druk zetten vanaf de servicelijn, waardoor we passend in de problemen kwamen. Een serviceserie van Judy daarentegen, bracht ons bijna weer op gelijke hoogte. Helaas bleef Alterno de sterkere ploeg, en wist in de big points de punten en de winst te pakken: 25-22 en daarmee 3-1 voor Alterno.

Flink balen, koppositie weggegeven en niet ons gewilde resultaat gehaald. Deze week gaan we daarom extra hard trainen om zaterdag weer ons beste beentje voor te zetten.

Zaterdag 16 maart 20.00 uur VV Utrecht – Prima Donna Kaas Huizen in de Galgenwaard!

gh @ VoV, verslag van Judy Broersma VVU D1.