Vizier op volleybal

 

VVU zonder setverlies langs koploper VCN

VoV, 02-12-2019. 5:26 uur. Afgelopen zaterdag mochten we weer aantreden in onze eigen galgenwaard. Dit keer tegen de koploper, VCN dames1 uit Capelle. Na de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht waren we vastbesloten ons spel te verbeteren en weer te vlammen!

We beginnen de wedstrijd vol goede moed. Ons spel is netjes en we merken dat we redelijk gelijk op gaan met VCN. Op 22-20 voor VCN wordt er een time out genomen. Vastbesloten gaan we terug het veld op en we vechten ons terug naar de 22-22. We pakken door en winnen de eerste set met 25-22.

Ons geluk kan niet op. We snakken naar meer en ook in de tweede set zetten we goed spel neer. Door heerlijke kill- blocks, pluspluspassjes en een goede servicedruk vliegt de set voorbij. Aan de kant van VCN loopt het allemaal niet volgens plan en door netjes te spelen bouwen we uit naar een voorsprong van 20-8!! Dan volgt een omslagpunt, waarin we slordiger spelen en VCN-punten laten pakken. De laatste vijf punten gaan daarom moeizaam. Met een 25-17 voor ons sluiten we de set af.

We zijn niet tevreden over ons spel, dus in de derde set is het weer full focus! De dames uit Capelle geven zich niet zomaar gewonnen en dit levert mooie rally’s op. Ondanks servicefouten aan onze kant zwoegen we ons naar de 20-20. We zetten alles op alles en het wordt 24-23 voor ons. Marit besluit het spelletje nog even wat spannender te maken (alles uit die contributie harken) en op de 25-25 is het spel nog lang niet beslist. We laten ons niet kennen en mede door aanmoediging van de volle tribunes winnen we de set met 27-25!

De koploper is verslagen, en we plaatsen onszelf met 19 punten als een steady nummer 3 op de ranglijst. Een prima manier om het aansluitende VVU – feest mee te beginnen. Wij hebben genoten!
Volgende week spelen we in Nijmegen tegen de nieuwe nummer 1: VoCASA dames 1. Ben jij erbij?

gh @ VoV, verslag van Ellemijn Stevens, VVU Dames 1.