Vizier op volleybal

 

Webton heeft er ontzettend veel zin in

VoV, 16-09-2020. 00:28 uur. Na het abrupte einde van afgelopen seizoen, vanwege de corona perikelen, staat er aanstaande zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor de deur. Om 19:00 uur trappen wij de competitie af tegen Olhaco uit Hoogeveen. In het team van Webton zijn enkele wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen te bemerken. Zo zijn er een aantal gestopt met het prachtige spel dat volleybal heet. Echter verwachten wij deze speler(s) weldra weer een keer op het veld te begroeten.

Nieuwe spelers zijn er ook te melden voor aankomend seizoen. Zo is de “ervaren rot” Peter Ogink overgekomen van Orion. De media meldt dat Peter inzetbaar is op meerdere posities. Zelf kijken wij daar een beetje anders naar. Peter, welkom! Daarnaast verwelkomen wij Bas oude Alink. Bas heeft ervoor gekozen een sabbatical te nemen van Webton en heeft zijn heil gezocht in andere verenigingen in het mooie Twente. Bas heeft zijn weg teruggevonden, waar wij erg content mee zijn en zal samen met Elmar Heupers en Wouter Liefaard de lijntjes gaan uitzetten.

Ook Tom Slaghekke heeft zijn weg naar het mooie Twente teruggevonden. Tom speelde afgelopen seizoenen bij Keistad. Met dit team werd hij in het seizoen 2018/2019 kampioen in de eerste divisie. Hij zal zijn oude makkers van Keistad gauw weer zien. Samen met zijn broertje Lex zal hij de ballen op het midden gaan binnen timmeren!!

Vanuit de vereniging stroomt er een “onmeunig talent” door vanuit het tweede. In de persoon van Sven Duwe zal er nog menig volleybalnet gaan sneuvelen. Deze powerhouse zal samen met Peter Ogink en oudgediende Jasper “klok” Smit op de passer/loper positie furore gaan maken.

And last but definitely not least kunnen wij de komst van de 17-jarige Morris Koetse melden. Morris heeft het afgelopen seizoen al een paar keer meegedaan vanuit de samenwerking tussen Twente ’05-Webton. Morris zal samen met Sybe Tabak zijn puntjes op de diagonaal proberen binnen te harken.

Op de libero positie zijn er geen veranderingen. Julian Freriks gaat samen met Ehsan Mousavi de balletjes van de vloer vegen. Ook zullen er regelmatig jongens aansluiten vanuit de eerder genoemde samenwerking  tussen Webton/Twente’05.

Het team word geleid door Rinke Olthof, welke voor menigeen ook niet nieuw te noemen is. Afgelopen seizoen heeft Webton afscheid genomen van trainer Jordan “wil niet zeggen hoeveel hij verdiend” Weggelaar. Jordan staat aankomend seizoen aan het roer bij Reflex Kampen. Jordan, succes!

Rinke is afgelopen jaren druk geweest met jeugdigen van het Bonhoeffer college, waar hij trainingen verzorgde voor het schoolvolleybalteam en deelnam aan twee wereldkampioenschappen. Toen Rinke werd benaderd om de mannen van Webton te leiden, had hij hier wel oren naar. Rinke heeft zichzelf daarbij wel een aantal doelen gesteld in het kader van professionalisering. Zo is hij bezig met zijn VT3 opleiding en zal hij naar verwachting in januari gaan starten met zijn VT4.

De afgelopen weken stonden in het teken van hard werken, aan elkaar gewend raken en afstemming zoeken. De mannen van Webton hebben hiervoor heel wat oefenpotjes gespeeld. Zo troffen zij in de voorbereiding EVV, Dynamo H2, Sovoco, PDK Huizen en Sudosa Assen. Allen uitkomend in de Todivisie competitie van aankomend seizoen. De resultaten waren hierin wisselend maar de hieruit voortkomende leermomenten waren een stuk belangrijker.

Afgelopen maandag is er nog een oefenpot tegen Schüttorf gespeeld. In deze wedstrijd hebben we al goed kunnen laten zien waar onze kracht ligt maar ook waar onze valkuilen liggen. Aankomende donderdag wordt de laatste training afgewerkt voor de competitie dan echt gaat beginnen. De mannen van Webton hebben er ontzettend veel zin in. Wij hopen jullie te zien in de Veldwijk. Start: 19:00 uur!

gh @ VoV, bron Mark Koning, Webton. Foto Michel Michielsen.