Vizier op volleybal

 

Armixtos Dames 1: “We zijn los!”

VoV, 16-09-2020. 00:34 uur. Hatseee lieve mensen, daar zijn we weer. Jullie favoriete groene team uit Amsterdam is weer terug van weggeweest. Na een gek einde van vorig seizoen door corona, zijn we gelukkig toch gepromoveerd naar de Eerste Divisie.

Tijdens de Lockdown werden de voorbereidingen voor dit seizoen al getroffen. Work-outs via zoom om fit te blijven, sponsordeals werden gesloten en nieuwe speelsters werden gecontracteerd. Als laatste werd nog de man die dit groene zooitje moet gaan leiden toegevoegd aan het team. Sandor Rieuwers maakt dit jaar de overstap van het mannenvolleybal naar de vrouwen. En wat het verschil is, dat heeft hij alvast mogen ervaren op het teamweekend.. 😉

Half augustus zijn we ook weer gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat betekende conditietestjes, sprintjes, sprongkracht vergroten, regels met elkaar afspreken en nieuwe tactieken bespreken. Dit hebben we lekker mogen uitproberen met een paar oefenpotjes. We kwamen lekker in de flow.

Maar daarna was het tijd voor de real deal. Afgelopen zaterdag was het namelijk de eerste ronde van de beker. We mochten aantreden tegen VC WIK Groot-Ammers D1. Met een koolhydraatrijke maaltijd achter de kiezen (wel drie uur van tevoren op orders van de coach), mochten we om 16:00 uur dan eindelijk beginnen met de wedstrijd.

Waar WIK vanaf punt 1 scherp was, waren wij nog een beetje afwachtend. We kregen de eerste bal gelijk om onze oren door hun midden. We kwamen gelijk 4-0 achter te staan. Hup tandje erbij en we kwamen we terug naar 9-9. Wat er toen gebeurde, mag Joost weten, maar we kwamen er maar niet lekker in. Er werden heel veel fouten gemaakt aan eigen kant en WIK stoomde lekker door. Ze maakten het clean af met 25-13.

Vergeten en weer door. Gelukkig konden we ons nog redelijk herpakken, maar het ging niet vanzelf. We kregen de pass niet onder controle, maar wisten ons wel goed staande te houden, mede dankzij het blok dat weer ging draaien. Michelle en Maureen zaten er goed bij en maakten het WIK niet gemakkelijk. Het ging steeds gelijk op, tot 16-16. Een dubbele wissel met Daphne en Lindsay bracht daar verandering in. We kantelden de wedstrijd en wonnen deze set met 19-25.

De beruchte derde set, doorpakken nu. Dat deden we gelukkig. In het begin van de set ging het weer gelijk op. Puntje voor WIK, puntje voor ons, maar uiteindelijk pakten we toch een voorsprong naar 18-13. WIK vocht zich terug tot 19-20 en het werd toch nog even spannend. Sandor wisselde Mallory voor voor Lotte in de pass en dat wierp zijn vruchten af. Puntje voor ons en onze diesel was eindelijk op gang. Denise kreeg aan de kant nog een headsup van de coach: ” Warm blijven, je kan er zo in komen. Jij kan wel tegen spanning hè?” Gelukkig bleef het niet spannend en konden we doorzetten. Lara en Lotte pompten de ballen lekker binnen en we wonnen de set met 20-25.

De vierde set was een pareltje. Waar we in de eerste set tegen een 4-0 achterstand aan keken, keken hebben we nu een mooie 0-10 op het score bord gezien (Tien Nul en we zien wel weer, tralalalala!). Onze diagonaal Masu had haar serveerstandje aangezet en serveerde een heerlijke reeks. Tussendoor pompte ze ook nog even lekker een balletje binnen, waardoor ze zelf aan service bleef. Waar bij WIK alles ineens niet meer lukte, liep bij ons alles zo soepel als een Jordanese tante. Marscha passte als een echte baas en Misha maakte daar gretig gebruik van door nog een balletje bijna in de drie-meter te blaffen. Esmé pakte nog haar shine door met haar 4e doortikbal een 100% score vermelding in de statistieken te veroveren. Eindstand set 4: 8-25. Rondje van de coach!

We zijn dus door naar de tweede ronde van de beker! Super gaaf, maar nu mogen we ons weer focussen op de competitie. Volgende week spelen wij de eerste wedstrijd in de Eerste Divisie tegen onze concurrent van twee seizoenen geleden: Thor. We mogen dan afreizen naar Bergambacht. Zal de concurrentiestrijd nog steeds van toepassing zijn dit seizoen? We gaan het zien!

gh @ VoV, verslag door Lindsay Scheerder, Armixtos dames 1. Archieffoto JohnsPictures.nl.