Vizier op volleybal

 

Drie zeges, éénmaal verlies op EK

VoV, 16-09-2020. 19:00 uur. Voor de damesduo’s stond vandaag de tweede wedstrijd in de poule op het programma. Gisteren hadden zowel Keizer/ Meppelink als van Iersel/ Ypma hun openingsduel gewonnen, vandaag ging het om het ticket voor Round 2 (bij winst), en als dat onverhoopt niet zou lukken was er altijd nog de KO tussenronde om dat ticket via een omweg te bemachtigen,

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen hun tweede poulewedstrijd, waardoor zij zich direct hebben geplaatst voor de achtste finales. Voor Marleen van Iersel en Pleun Ypma wacht morgenvroeg de KO ronde na het verlies tegen Rusland.

De Spaanse dames Navarro/ Herrero waren in de eerste set knap lastig voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink. De duo’s bleven in de score dicht bij elkaar (6-6, 9-9, 13-13, 16-16), pas in de finale van de set kon het Oranje tweetal het verschil maken. Via 19-17 werd het 21-18, waarbij de Spaanse foutenlast de doorslag voor de Nederlandse winst gaf.

Spanje bleef in de tweede set na 4-2 achter tot aan 12-12 goed meedoen, kreeg toen echter geen gelijkmaker meer op het scorebord. Nederland bouwde uit naar 17-14 en via 19-15 werd met 21-16 en dus 2-0 gewonnen.

Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma speelden vandaag ook hun tweede wedstrijd. Het als vierde geplaatste Russische duo Makroguzova/ Kholomina was daarin twee keer te sterk, steeds in het middendeel van de set namen zij beslissend afstand.  In de eerste set werd 12-11 uitgebouwd naar 17-13 waarop 21-15 winst volgde.

En in de tweede doorgang was de serie van 12-11 naar 14-11 beslissend. Het Oranje duo kon nog wel aanklampen (16-15, 19-18) maar kwam aan het eind toch tekort (21-18) voor de tiebreak. Van Iersel/ Ypma spelen morgenvroeg de eerste ronde van de knock-outfase. Bij winstgaan ze door naar de achtste finales.

Beide Nederlandse mannenduo’s hadden een goede start op het EK. Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde wonnen hun eerste poulewedstrijd met een ruime 2-0. Morgen spelen ze voor een plek in de achtste finales.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde (14e geplaatst) namen tegen het als negentiende geplaatste Poolse duo Bryl/Miszczuk na 7-7 afstand. Op de serie tot 14-8 moest Polen het antwoord schuldig blijven.  Varenhorst scoorde blokkerend menig puntje, met een ruime 21-14 zege werd afgesloten.

In de tweede set kon Nederland het verschil na 15-15 maken. Een driepunter naar 18-15 sloeg een gaatje, bij 20-19 werd het nog even spannend, maar de bevrijdende 21-19 viel meteen als eerste setpoint. Morgen is het Duitse duo  Thole/ Wickler de opponent, dan gaat het om directe plaatsing in de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen troffen in de Letse Jirgensons en Aispurs een tegenstander, waartegen ze het niet lastig hadden. Nederland was aanvallend dominant en stond in de eerste set maar 10 punten af, in de tweede waren het er 13. Dus een hele ruime zege. Morgen spelen ze tegen de Russen Liamin en Myskiv voor poulewinst en dus voor een plaatsje in de achtste finales.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV