Vizier op volleybal

 

Weekendduels in Topdivisie, 1BD en 1AH!

VoV, 14-02-2020. 6:31 uur. Met het bereiken van het einde van het reguliere seizoen vorige week en de bekerfinales in Den Bosch op het programma voor aanstaande zondag is er verder in de Eredivisies bij de dames en heren uiteraard geen programma vastgesteld. Logisch, volgende week gaan we verder met kampioenspoule en de play – outs. Daarover volgende week meer.

Maar niet alle divisies liggen aanstaand weekend stil. In de Topdivisie dames, de Eerste Divisie A dames en de Eerste Divisie B bij de heren zijn geen wedstrijden vastgesteld, in de overige wel.

In De Topdivisie Heren moet koploper VCN aan de bak. Hun tegenstander is USV Protos, dat de tiende plaats op de ranglijst in bezit heeft. Ze staan zeven en acht punten voor op Peelpush en DIO, die dus daar staan, waar ze hopen aan het eind van het seizoen niet meer te staan. Peelpush en DIO speelden wel twee en één wedstrijd minder dan Protos, maar dan nog blijft de achterstand groot. VCN staat zeven punten voor op de nummer twee, en speelde ook nog een wedstrijd minder.

Begin november verloor Protos in Capelle met 3-1, waarbij vooral de eerste set memorabel was met een 35-33 setstand, dit in schril contrast met de vierde (25-12). Protos heeft eigenlijk niet zo’n goede periode qua uitslagen achter de rug. Op 7 december vorig jaar wonnen ze voor de laatste keer, daarna volgend nederlagen tegen Keistad, Donitas, van Daal, Volley Tilburg en Inter Rijswijk. Ze kunnen dus wel weer een succesje gebruiken, maar of VCN daarvoor de ploeg is om dat te realiseren? We wachten het maar af.

De andere wedstijd is die tussen DIO Bedum en Peelpush, zoals hierboven aangeven de nummers twaalf en elf in de stand. Dat beide ploegen de punten heel goed kunnen gebruiken behoeft geen verder betoog. Op 1 december won Peelpush voor het laatst, de laatste winst van DIO dateert van 14 december toen ze Webton in Hengelo verrasten. In Meijel werd het 3-0, maar dat is alweer even geleden. Om precies te zijn was dat op 29 september. Hoe de teams er nu voorstaan zal zaterdag blijken, waarbij dan tevens duidelijk wordt of de rode lantaarn van eigenaar wisselt.

In de Eerste Divisie B bij de dames staan er twee wedstrijden op het programma. Bende Services Thor ontvangt Merkala Zaanstad en VC Velden krijgt VCN II op bezoek.

Thor deed vorige week hele goede zaken middels een 4-0 zege op Stravoc en speelde zich met deze vijfpunter naar de tiende plaats. Zaanstad leed na een goede serie uitslagen met winsten tegen onder andere de hooggeplaatste teams van Ledub, Volley Tilburg en VCN II voor het eerst sedert 30 november 2019 weer een nederlaag. Verantwoordelijk daarvoor was koploper Stravoc. Dat Zaanstad de draad van de zeges weer wil oppakken hoeft geen nadere verklaring, dat Thor de smaak van een zege nog langer wil proeven ook niet. Kan mooi worden!

VC Velden en VCN II stonden op 1 februari in Capelle nog tegenover elkaar. De dikke 12-25 werd toen gevolgd door drie setzeges van VCN (20, 20, 21). Het strijdplan van de eerste set weer uit de la halen c.q. dat van de volgende drie sets weer toepassen kon zomaar de intentie van beide teams zijn. Maar of dat dan ook dezelfde uitkomst geeft?

In de Eerste Divisie A bij de heren worden ook twee wedstrijden gespeeld. De nummer twee van boven gaar op bezoek bij de nummer twee van onderen, ofwel PDK Huizen reist naar Aalten voor het duel met de Hofnar-Bovo. PDK kan bij winst in vier sets (1-3, 0-4) de koppositie van Sudosa – Desto weer overnemen. Bovo dat met twee wedstrijden minder vijf punten achter staat op de p/d plaats zou van die achterstand het liefst een groot deel zaterdag wegwerken, zodat het verschil overbrugbaar wordt in de resterende achterstallige wedstrijd. Daar staat dus nogal wat op het spel.

Verder speelt E.V.V. Bultman – Hartholt (12-36) thuis tegen VoCASA 2 (16-42). De ploeg uit Elburg ligt in gespeelde wedstrijden mijlenver achter, en in punten maar vijf voor de vierde plaats. Als ze met succes inhalen, zou een podiumplaats zomaar binnen bereik zijn. Of daartoe zaterdag de eerste stap wordt gezet?

We gaan het zien en informeren u zondagmorgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  Jan van den Noort.