Weer geen uitwinst voor Kalinko H1

VoV, 20-01-2020. 6:00 uur. Zou het de volleybalmannen van Kalinko eindelijk lukken om een uitwedstrijd te winnen? In de eigen Houtrust zijn de Scheveningers onverslaanbaar, maar op bezoek bij de tegenstander wil het nog niet lukken. Zaterdag, in IJsselstein tegen Vives H2, leek het eindelijk raak. Spoiler alert: toch niet.

Het begon allemaal zo veelbelovend. De mannen van Kalinko komen ijzersterk uit de startblokken en zetten de tegenstander meteen onder druk. Met de serve wordt Vives flink onder druk gezet en met een sterk diagonaal gericht blok wordt de aanval van de tegenstander geneutraliseerd. In de eigen aanval scoren de Scheveningers erop los, vaak via de handjes van Vives. Met ruime cijfers wint Kalinko de set: 19-25.

In de tweede set trekken de mannen van Kalinko de goede lijn door. Al snel wordt Vives op een bijna onoverbrugbare achterstand gezet van acht punten. Althans, totdat de passlijn van Kalinko kraakt onder de druk van twee sterke serveseries en ook de aanval stokt. Ineens lukt niets meer, Vives komt snel dichterbij en wint – na een spannend eindstuk – de tweede set: 25-23.

In de derde zet proberen de mannen van Kalinko het goede gevoel weer terug te krijgen. Lang gaat het gelijk op, maar al snel wordt duidelijk dat Vives het initiatief overgenomen heeft. Boven de twintig tonen de Scheveningers veerkracht en creƫren ze met veel strijd toch kansen om de set naar zich toe te trekken. Maar helaas, het geluk is niet aan Scheveningse zijde en ook de derde set gaat naar Vives met 29-27.

In de vierde set probeert Kalinko het tij te keren, onder andere door de opstelling om te gooien. Maar de mannen van Vives zitten in de flow: ze komen minder in de problemen met hun pass en scoren veel makkelijker dan de eerdere sets. Bij Kalinko sluipen steeds meer fouten het spel in en langzaam maar zeker zit er niks anders op dan te accepteren dat ook deze uitwedstrijd verloren gaat. Vives wint de set met 25-19, en daarmee eindigt de wedstrijd in 3-1.

Volgende week krijgen de Scheveningers kans op revanche. Een thuiswedstrijd gelukkig, tegen Inter Rijswijk H4. #wijzijnkalinko