Welverdiende winst Emmen D1, soms ben je gewoon beter

VoV, 19-01-2023. 17:58 uur.  Zaterdag 14 januari stond de eerste competitiewedstrijd van 2023 alweer op het programma. Na een welverdiende rust van 2 weken zijn we vol enthousiasme aan de trainingsweek begonnen, om ons klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Wevo uit Weerselo, waar we in Weerselo met 4-0 hadden verloren, waren we nu gebrand om de punten in eigen huis te houden.

Nadat de coach van de tegenstander vond dat het net op de juiste hoogte zat en de antennes recht hingen, konden we starten met de 1e set. We starten sterk. We weten goed druk te zetten op de passlijn en daardoor komt Wevo niet goed tot aanvallen toe. Door een goede blokkering en sterk aanvallend werk trekken we de eerste set naar ons toe met 25-12. Op naar de 2e set.

We zetten de goede lijn door en vechten voor elke bal, spelen met plezier en passie en halen alles van de vloer. Wevo heeft veel moeite om bij ons te scoren. Wij weten echter wel te scoren door mooie aanvalspunten en goed verdedigingswerk. De 2e set winnen we dan ook met 25-22.

De 3e set. Een set die vaak een wedstrijd kan omgooien en waarbij concentratie heel erg belangrijk is. We starten wat moeizamer en het blijft de hele set moeizaam. We maken veel eigen fouten, komen aanvallen niet uit de verf en dit loopt eigenlijk de hele set door. 17-25 op het scorebord.

Op naar een 3-1 overwinning. We geven alles! We werken samen, praten met elkaar en maken gebruik van de gaten bij Wevo. Het is een echte strijd. De spanning was voelbaar op de tribune en het publiek deed ook enthousiast mee. De 4e set winnen we dan ook welverdiend met 26-24. Een terechte 3-1 overwinning dat is behaald door het uitstralen van vechtlust en plezier. Een echte teamprestatie.

Wij willen Eurosped (Top in Transport) bedanken als balsponsor voor deze wedstrijd. Het motto wat ons voor de wedstrijd is meegegeven was ‘work together win together’ en dit is ook zeker gedaan! Bedankt!

Volgende week zaterdag staat er weer een wedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd om 16:00 bij Tornado in Geesteren. Zien we jullie dan? (Misschien leuk om het uitje te combineren met aansluitende spareribs bij Ribhouse Texas 🙂 )

gh @ VoV, verslag door en foto via Manon van der Laan (Speelster Emmen D1).