Wenen: Geen Main Draw voor Sinnema / Bloem

VoV, 01-08-2018. 4:42 uur. Aan de duo’s Eva Freiberger / Valerie Teufl en Jolien Sinnema / Laura Bloem was het voorbehouden om het damestoernooi van de Vienna Majors, een FIVB vijfsterren World Tour toernooi, te openen. Zij speelden als eerste dames duo’s in het kwalificatietoernooi op het eiland in de Donau tegen elkaar.  En voor het Nederlandse duo liep dat duel positief af, ze wonnen met 0-2 via twee keer 17-21.

Het verschil maakte het BTN tweetal in de eerste set na de 11-10 stand bij de technische time out. De eerste vier punten na die pauze waren voor hen (11-14) en daarvan leverden ze er in het verdere verloop wel wat in (13-15, 16-18), maar ze hielden er genoeg over voor de setzege.

In de tweede set sloegen Sinnema / Bloem zich ook rond de technische time out naar voordeel. De 9-10 werd 11-14 en 13-17 en opnieuw stonden ze de tegenstander niet toe hen in de problemen te brengen. Met hetzelfde resultaat als in de set ervoor. Het BTN duo scoorde aanvallend beter (22/29 punten) en maakte via eigen fouten minder directe punten voor de tegenstander. Een mooie 0-2 zege, een goed begin. Op naar de tweede ronde tegen Jamie Lynn Broder / Taylor Pischke uit Canada.

Bij de 11-10 tussenstand bij de technische time out had het Canadese duo een 4-7 en 6-9 achterstand ongedaan gemaakt.  De veldwissel op 14-14 werd gevolgd door twee punten van Sinnema / Bloem, waarop Canada drie keer scoorde (17-16). Het eerste setpoint was bij 20-19 voor Canada, ze scoorden niet. Net als Sinnema / Bloem dat niet deden op 20-21.  Drie punten op rij bezorgden Broder / Pischke daarna de setwinst.

In de tweede set ging het voordeel na de 6-6 gelijke tussenstand naar het BTN duo. Het was gering, heel vaak maar één punt, maar het was en bleef er bij de tussenstanden 10-11, 13-15, 15-17 tot aan het eerste setpoint bij 17-20. Twee keer kon Canada verlies voorkomen, maar op 19-20 was het eindelijk raak voor de tiebreak.

Sinnema / Bloem konden het geringe verschil bij de 8-6 en 9-7 achterstand bij 10-10 wegwerken en ook de 12-10 daarna werd van het scorebord gespeeld. De finale gingen ze in met een 12-13 voorsprong, maar jammer genoeg hield dat geen stand. De Canadese dames verandereden de 14-14 van even daarna in een 16-14 zege en kaapten zo het kaartje voor het hoofdtoernooi voor de neus van Sinnema / Bloem weg. In dit duel scoorden Sinnema / Bloem de meeste eigen punten (43/48), maar maakten ook de meeste punten voor de tegenstander (8/15)