Vizier op volleybal

 

Wenen: Laatste FIVB vijfsterren toernooi

VoV, 31-07-2018. 4:45 uur. Met het kwalificatietoernooi voor de Main Draw begint vandaag het laatste vijfsterren toernooi van deze zomer. Wenen is de gastheer voor de Europese en de wereldtop beachvolleybal, met natuurlijk daarbij de Europese teams die vanwege hun  prestatie op het EK voor veertien dagen gelegen in Nederland wat recht te zetten of te bevestigen hebben. Een nieuw toernooi, nieuwe kansen.  Of zij, die zich nog een keer willen testen voor de World Tour Finals van 15 tot en 19 augustus in Hamburg, als ze daarvoor geselecteerd worden.

Daarnaast zijn het prijzengeld en de te verdienen rankingpunten een mooie drijfveer om nogmaals te pieken en voluit te gaan. De winnaar krijgt naast de gouden medaille namelijk 40.000 dollar en 1.200 rankingpunten. De teams op de plaatsen twee tot en met vier ontvangen in dollars 32.000, 20.000 en 16.000 en in punten 1080, 960 en 840. Voorwaar een aansprekende beloning voor de geleverde inspanningen en beslist niet om te wenen.

Voor Europa zijn bij de dames onder andere het Tsjechische duo Hermannova / Slukova (EK 3de , ranking Wenen 7de ) , de Duitse duo’s Laboureur / Sude (EK 5de , ranking Wenen 5ste ) Bieneck / Schneider (EK 5de ,  ranking Wenen 10de ),  Kozuch / Borger (EK 9de , ranking Wenen 11de ) en Behrens / Ittlinger (EK 9de , ranking Wenen 19de ) present. Het duo Betschart / Hüberli, zilver op het EK, is als 14de geplaatst in de hoofdstad van Oostenrijk.

En uiteraard zijn ook de nieuwbakken Europees kampioen Sanne Keizer / Madelein Meppelink (ranking Wenen 15de ) en Joy Stubbe / Marleen van Iersel (EK 9de , ranking Wenen 17de ) van de partij. Het BTN duo Jolien Sinnema / Laura Bloem (EK 9de ) moet zich vandaag via de kwalificatie ronden voor het hoofdtoernooi zien te plaatsen. Hun eerste opponent is het Oostenrijkse duo Eva Freiberger / Valerie Teufl.

Als er geen verschuivingen in de ranking volgorde per vanmorgen meer plaatsvinden zullen Stubbe / van Iersel waarschijnlijk in de poule ingedeeld worden bij Humana-Paredes / Pavan (1ste geplaatst), Makkroguzova / Kholomina (17de geplaatst) uit Rusland en een duo dat via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi gaat. Keizer / Meppelink staan waarschijnlijk in dezelfde poule als Barnsley / Wilkerson (2de geplaatst) en Kolocova / Kvapilova (18de geplaatst). Deze poule wordt verder ook nog aangevuld met een ‘Qualifier’.

In het mannentoernooi vertegenwoordigen  Brouwer / Meeuwsen (4de geplaatst) en Varenhorst / Bouter (19de geplaatst) Nederland. En verder is de hele Europese top er. Van de kampioenen Mol / Serum en de zilveren medaille winnaars Smedins / Saimoilovs tot aan de Polen Kantor / Losiak en de Spanjaarden Herrera / Gavira. En natuurlijk ontbreken de topduo’s uit Rusland ook niet. Ook dit zal een bijzonder interessant toernooi worden, waar met spanning wordt uitgekeken naar hernieuwde Europese topduels of die tussen duo’s uit Europa en andere continenten.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse duo’s in het toernooi.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.