Vizier op volleybal

 

Wessel Keemink naar PAOK Thessaloniki

VoV, 26-06-2024. 6:03 uur.  Oranje spelverdeler Wessel Keemink speelt volgend seizoen in Griekenland bij PAOK Thessaloniki. Daarmee verlengt hij de Nederlandse inbreng bij deze club, nadat Maarten van Garderen daar vorig seizoen speelde.

In Nederland kwam Wessel o.a. uit voor Inter Rijswijk en Dynamo Apeldoorn. Hij verkaste daarna naar onze Zuiderburen en ging bij Lindemans Aalst volleyballen. Met Modena maakte hij zijn debuut in het seizoen 2018/ 2019 in de Champions League, won de Italiaanse Super Cup en met Oranje werd hij in dat jaar derde in de Europese Golden League. Na Italië volgde Montenegro, waar Budva zijn nieuwe werkgever werd.

De volgende seizoenen was hij als spelverdeler verbonden aan Karlovarsko in Tsjechië, waarmee hij twee keer de Tsjechische titel en twee keer de Supercup won. En tevens in die jaren met Oranje uitkwam in het OKT en de VNL.

“Ik ben erg blij dat ik de stap naar PAOK kan maken” zegt Keemink op de website van de Griekse c lub. “Toen ik werd gevraagd of ik een transfer naar PAOK wilde hoefde ik niet lang na te denken en heb meteen gereageerd met ”Dat gaan we doen. PAOK heeft een geweldige volleybalhistorie en ik hoop op een prachtig seizoen met de club en de fans.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron en foto website PAOK.