Vizier op volleybal

 

WEVZA U21 titel voor Bekhuis / Everaert

VoV, 29-07-2019. 6:15 uur. Afgelopen weekend werd in het Belgische Vilvoorne het WEVZA beach kampioenschap voor de leeftijdscategorie U21 gespeeld, bij zowel de meiden als de jongens. Aan dit Achtlandentoernooi werd bij de meiden maar door vier landen deelgenomen, die, met uitzondering van Portugal,  elk twee teams stuurden. Voor Nederland waren bij beide toernooien wel twee duo’s present.

Wies Bekhuis / Nadine Everaert vormden Nederland 1 en speelden in poule A, Desy Poiesz / Brecht Piersma waren Nederland 2 en kwamen in poule B uit.

Bekhuis / Everaert speelden in een poule van drie teams, zij wonnen met 2-0 van België1 (15, 13) en verloren met 2-1 (9-15 in de derde set) van Duitsland1. Zij sloten de poulefase als tweede af. Nederland2 zat in een poule van vier teams en zijn wonnen alle drie wedstrijden. Met 2-0 van Duitsland2 en België2 en tegen Portugal1 was er via 11-15 in de derde set een 1-2 zege. Nederland 2 werd poulewinnaar.

In de vervolgronden wonnen Bekhuis / Everaert met 2-0 van Duitsland1 en met dezelfde uitslag van  Nederland2 en werden zo de WEVZA Kampioenen U21. Desy Poiesz / Brecht Piersma gingen met het brons naar huis. Na de 2-1 zege in de kleine finale op Duitsland2.

Bij de mannen werd Nederland vertegenwoordigd door Siem Ooijman / Kyran Versteegen (Nederland1) en Mees Sengers / Kees de Hoogh (Nederland2). Zowel Nederland1 als Nederland2 eindigden in de poulefase als tweede na één gewonnen en één verloren duel. Overigens werd er aan dit achtlanden toernooi bij de heren maar door drie landen deelgenomen. België, Portugal en Nederland vaardigden twee teams af.

In de vervolgronde won Nederland2 van Nederland1 met 2-0 en verloren beide teams van respectievelijk België1 en Portugal1. Steeds met 2-0. Alhoewel er (nog) geen eindstand genoteerd staat op de WEVZA site denken wij dat het niet anders kan dan dat een van de beide Nederlandse duo’s op de derde plaats is geëindigd. Gezien ook de foto bovenaan. Dat zal Nederland2 geweest zijn!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Facebook Erna Everaert en Minka de Weerd.