WEVZA: Vierde zege Oranje Jeugd (v)

VoV, 14-07-2019. 18:20 uur. Op zaterdagmiddag won de WEVZA Oranje meisjes selectie in Wiesbaden met 3-1 van Portugal. Een goede zege, na een moeilijk begin.  In de eerste set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk wist Portugal toe te slaan en met 22-25 te winnen. In de tweede set wist Jeugd Oranje zich sterk te herpakken, mede dankzij een aantal invallers, die dat goed deden. Het werd 25-21 voor de ploeg van Klaver.

Ook de derde set werd door de Nederlandse meiden afgemaakt en met 25-22 gewonnen.De vierde set werd een prooi voor Oranje. De Portugese speelsters hadden niks meer in te brengen en Oranje was heer en meester in het veld. Het werd maar liefst 25-11 voor de Nederlandse talenten.

De laatste wedstrijd van Oranje ging vandaag tegen België. De eerste set werd door Oranje met overmacht gewonnen. Onze Zuiderburen kwamen er met 10-25 niet aan te pas. Oranje dicteerde en domineerde het spel en was op alle fronten de bovenliggende partij. Een indrukwekkende voorstelling.

In de tweede doorgang was er een ruime voorsprong voor Oranje. Bij het ingaan van de belangrijke  punten stond Oranje met 11-18 voor.  Twee aces van Elles Dambrink zorgden wat later voor 11-21, waarna Iris Vos Nederland naar 12-23 sloeg. België kreeg een paar punten van Nederland kado, serveerde een ace en kwam op 15-23 , waarna Nederland met een cross court geslagen aanval op setpoint kwam bij 15-24. De één, één galmde van de tribune, het duurde echter nog tot 17-24 voordat een aanval via ‘blok uit’ de zege en de 0-2 bracht.

Op de serve van Elles Dambrink liep Oranje in de derde set na 6-8 uit naar 6-13 en leek regelrecht op een dikke zege af te stevenen. Echter wilde België zich niet zomaar gewonnen geven en bij 9-13 en 14-16 dwong het bondscoach William Klaver middels een time out aan de noodrem te trekken. De foutenlast bij Oranje was in het middendeel van de set hoog, hetgeen een 17-17 en 18-18 stand tot gevolg had.

De foutserve van België en de score van Elles Dambrink gaven Oranje weer twee puntjes voor (18-20), dat bleven er twee tot aan 21-23.  Bij 23-23 had België opeens evenveel punten nodig voor de zege als Oranje.  Iris Vos zette Oranje op matchpoint en België was met een uitgeslagen aanval zo goed het voor Nederland te verzilveren. Het was de vierde zege van Oranje op rij, alleen van koploper Frankrijk werd in de eerste wedstrijd verloren.  Al met al is de (voorlopige) tweede plek een prima prestatie.

De WEVZA jongens selectie speelde in Italië op zaterdag de kruisfinale tegen België. Dit werd voor Oranje een 3-1 nederlaag via de setstanden 25-19, 12-25, 25-16 en 25-21. In de tweede set liet Oranje zien waartoe ze in staat waren door België geen kans op succes te geven.