Vizier op volleybal

 

Update beachvolleybal dit weekend

VoV, 14-07-2019. 18:50 uur. We waren er even niet, maar kunnen u bij deze een update geven van wat er in het beachvolleybal gebeurde bij het FIVB vijfsterren toernooi in Gstaad, het FIVB één sterrentoernooi in Alba Adriatica, het EK U22 in Antalya en de DELA Beach Eredivisie in Almelo. Wellicht volgen morgen nog nadere artikelen van deze toernooien.

Zilver in Gstaad: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden tweede in Gstaad. (1.080 rankingpunten, $ 32.000 en een koebel). Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden vijfde. (720 rankingpunten en $ 12.000).  In de halve finale wonnen Brouwer / Meeuwsen met 2-0 van Italië, in de finale verloren ze met 0-2 van Mol en Sorum uit Noorwegen. Met de setstanden waarmee werd gewonnen ( 21-17, 21-15) werd ook verloren.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen in de kwartfinale in actie tegen het sterke Braziliaanse duo Maria Antonelli / Carol. Op cruciale momenten was Brazilië met te sterk, met twee keer 21-19 ging de winst naar hen.

Vierde plaats bij EK U22 Antalya: Piersma / Ypma haalden de halve finale en werden daarin door een Duits duo verslagen.  Met 11-21 en 23-25. In de strijd om het brons speelden ze tegen Spanje, jammer genoeg zonder succes. Het werd via 18-21 en 11-21 een 0-2 nederlaag. Nederland dus vierde bij de dames op het EK U22.

Blom / de Groot verloren in de kwartfinale, in de round of 16, met 2-0 van Duitsland met twee keer 21-16. Het BTN duo sloot het EK U22 op de negende plaats af.

Goud en brons in Alba Adriatica: Op dit één sterren toernooi speelden voor Nederland Stam / Wouters, die na winst in de kwartfinale tegen Griekenland (2-1) met 2-0 van Italië verloren. In de strijd om het brons werd het een 2-0 zege ( 21-16, 21-17) tegen een ander team uit Italië, waarmee het brons dus werd binnen gehaald

De zussenstrijd tussen van Driel / Schoon en van Driel / Reinders in de kwartfinale werd een 2-0 zege voor van Driel / Schoon, die daarmee door naar de halve finale gingen. Ook zij speelden tegen een Italiaans duo, dat werd een 2-1 zege. Het duo Frasca / Barboni, het al genoemde andere Italië,  werd via de derde set met 15-12 naar de strijd om het brons verwezen.

In de finale speelden van Driel / Schoon tegen Traballi / Zucarelli, het duo dat Stam / Wouters naar de strijd om het brons had verwezen.  Nederland bleef nu wel aan de goede kant van de score met een 2-0 zege. Italië kreeg 21 en 11 punten mee.  Dus goud voor van Driel / Schoon, hun tweede op een FIVB toernooi, en brons voor Stam / Wouters.

Almelo: In Almelo ging de eerste prijs bij de mannen naar Dirk Boehlé en Stefan Boermans. Zij waren in de finale met 2-0 (21-14, 21-15) duidelijk de betere tegen het koppel Tom van den Boogaard / Hidde Uittenbosch. Bij de dames ging de winst naar Puk Stubbe en Esmee Priem. Zij waren met 2-1 te sterk voor Quirine Oosterveld / Mered de Vries. Bij de dames ontbraken een drietal sterke Nederlandse duo’s, zie goud en brons in Alba Adriatica.

gh @ Vizier op Volleybal, foto’s FIVB.