Winnend Bundesliga debuut Florien Reesink met Potsdam

VoV, 09-01-2023. 6:06 uur. Libero Florien Reesink, die vorige week de overstap van Papendal naar SC Potsdam maakte, debuteerde in de uitwedstrijd tegen USC Münster in de Bundesliga. Het werd een debuut met winst, weliswaar via een vijfsetter, maar na een 2-1 achterstand in sets zat er voor de gasten niet meer in.

USC Münster kwam via 29-27, 12-25 en 25-21 op een 2-1 voorsprong. SC Potsdam dwong de tiebreak af via 15-25 en won de wedstrijd met 8-15 in de vijfde doorgang. Florien Reesink maakte in alle sets speelminuten, werd 18 keer door Münster als servetarget opgezocht, waarvan er twee bij haar misgingen.

Er was een grote Nederlands inbreng in dit duel, niet alleen wat speelsters betreft maar ook aangaande de punten. MVP werd Iris Scholten die 23 keer voor Münster scoorde, Fleur Savelkoel en Hester Jasper maakten elk 17 punten voor Potsdam en Sarah van Aalen voegde er daar nog eens 4 aan toe. Potsdam had met 68 om 76 punten de betere eigen score, maar had ook de veel lagere foutenlast met 37 om 21 directe punten voor de tegenpartij.

SC Schwerin liet Elles Dambrink nog niet debuteren, ze stond niet eens op het wedstrijdformulier. Gezien de uitwedstrijd tegen de rode lantaarndrager was dat wellicht ook nog niet nodig. Schwerin, waar Indy Baijens opnieuw een MVP-titel toebedeeld kreeg, won met 0-3 (9, 14, 15). Indy Baijens scoorde 13 keer.

De topper tussen MTV Stuttgart vs. SC Dresden eindigde voor 2.000 toeschouwers in een 3-1 zege voor de koploper van de Bundesliga. Dresden won de eerste set (20-25) maar kreeg in de volgende sets maar 16, 21 en 17 punten mee. Eline Timmerman scoorde 10 keer, Britt Bongaerts deed dat 3 keer. Dresden scoorde in de vierde set 11 keer voor Stuttgart.

Wiesbaden won zonder de inbreng van Annick Meijers voor 1.550 toeschouwers met 3-0 (19, 20, 13) van de Ladies in Black uit Aachen. Fleur Meinders had één invalbeurt bij de gasten.

De Rote Raben wonnen in Suhl met 2-3. Na vier sets was er een gelijke stand in sets middels de 23-25, 25-22, 23-25 en 25-22 eindstanden. Met 13-15 haalde de ploeg van Kirsten knip en Britte Stuut de winst binnen. Britte Stuut scoorde 8 keer, op Kirsten Knip werd maar 10 keer geserveerd. Beide teams hadden het blokkerend met 15 om 15 blokpunten goed voor elkaar.

NawaRo Straubing leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Erfurt, dat mede door de scores van Vera Mulder (11 keer in drie sets) en Demi Korevaar (7 keer) de sets  met 19-25,  23-25 en 21-25 kon winnen en de derde met 25-20 verloor. Libero Romy Brokking had 17 positieve acties op de serve van Straubing.

Bij de mannen in de Bundesliga was er een 0-3 zege van Düren bij VCO. Luuc van der Ent kwam niet bij Düren in actie. Herrsching van Stijn van Tilburg, die een invalbeurt zonder scores in de tweede set had, won verrassend met 1-3 in Friedrichshafen

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Potsdam, met vier Nederlandse speelsters.