Moeizame winst SV Dynamo vs. ZVH

VoV, 09-01-2023. 6:00 uur. Nadat er op zaterdagavond vijf wedstrijden waren gespeeld in de Eredivisie mannen mochten SV Dynamo en ZVH het weekend programma met hun onderlinge duel op zondagmiddag afsluiten. Gezien de stand zou het een appeltje- eitje wedstrijd moeten worden. Dynamo stond op plaats vier en had bijna drie keer zoveel punten dan hun gasten, maar dat pakte even anders uit.

Nadat de eerste set met een ruime 25-19 naar Dynamo was gegaan, herstelde de ploeg uit Zevenhuizen zich en gaven ze in de rest van de wedstrijd prima partij. Dat mondde uit in twee superspannende finales in set twee en drie.

ZVH kwam na 5-5 in de tweede set via een serie van Benjamin Parkinson op 5-11 en van die marge waren er bij de big points nog twee over. ZVK liet een 21-23 en 23-24 voorsprong verloren gaan, ook het setpoint op 24-25 was niet aan hen besteed. En als je de kansen zelf niet benut, dan gaat de winst naar de andere kant van het net, via een kill-block maakte Dynamo er 28-26 en 2-0 in sets van.

Ook in de derde set slaagde ZVH er niet in om de trekker over te halen. Inhalen lukte prima, dat deden ze meteen mooie serie van 24-20 achter naar 24-25 voor, maar de genadeslag uitdelen kregen ze niet voor elkaar. Maar liefst zes keer tot aan 29-30 maakte Dynamo via de side out een setpoint ongedaan, om vervolgens bij 31-30 zelf het zoveelste matchpoint (na 24-20) te krijgen. Wat bij 31-30 niet lukte, lukte wel bij 32-31. Met 33-31 werd de 3-0 zege een feit.

Vincent van der Kraats van ZVH werd met 19 punten topscorer van de partij. Ramon Martinez Gion scoorde het vaakst voor Dynamo, 14 keer.