Winst Blenckers en Plak, Polder koploper af

VoV, 05-12-2021. 9:39 uur. In de Franse Eredivisie was er gisteren een zege voor de ploeg van Lynn Blenckers, de teams van Tessa Polder en Kirsten Knip leden een nederlaag. Bij de mannen won Fabian Plak met Chaumont en verloren Toulouse van Gijs Jorna en Cambrai van Ramon Martinez Gion hun partijen.

Saint Raphael van Lynn Blenckers behaalde een mooie zege op Chamalières en bezet de vijfde plaats op de ranglijst (12-21) . De eerste set moesten ze na een spannende finale nog met 27-29 afgeven, daarna wonnen deze twee sets overtuigend met 25-19 en 25-20. In de vierde waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd, echter had de ploeg van Blenckers het betere eindschot en won met 25-23. Totaal 17 om 3 blokpunten en 9 om 4 aces maakten het verschil. Lynn Blenckers scoor 9 keer, waarvan 4 keer blokkerend.

Le Cannet verloor gisteren de wedstrijd en de koppositie. Béziers was met 3-0 te sterk. Op de 28-26 volgden 25-19 en 25-20. Béziers maakte aan het net het verschil met 57 om 40 aanvallende en blokkerende punten. Tessa Polder scoorde 2 keer. Haar ploeg is na Mulhouse nu tweede, ze staan één puntje achter.

Paris St. Cloud van Kirsten Knip leed in Parijs een 1-3 nederlaag tegen Marcq en Baroeul. De eerste set werd nog met 25-21 gewonnen, vervolgens pakten de gasten met 16-25, 23-25 en 21-25 de volle buit. Van de 84 opslagen van de tegenstander kwamen er 14 bij Kirsten Knip terecht, 13 keer gaf ze een foutloze pass. Paris is na deze nederlaag naar de negende plaats gezakt, met 17 punten uit 12 wedstrijden.

Bij de mannen was er een 0-3 zege van Chaumont, de ploeg van Fabian Plak, bij rode lantaarndrager Cannes. Cannes kwam niet verder dan 21, 17 en 21 punten per set. Plak scoorde 5 keer, zijn ploeg bezet de derde plaats (11-24), de ongeslagen koploper is nog steeds Tours met 11-31.

Ondanks de 23 punten van Ramon Martinez Gion verloor Cambrai met 1-3 van Nice. In de derde en vierde set kwamen ze net tekort voor minimaal één puntje. Die sets gingen met 24-26 en 30-32 verloren. De eerste twee sets eindigden in 15-25 en 25-21. In de winst van Nice had Bruno Lima met 32 punten een heel groot aandeel. Cambrai staat tiende met 13 punten uit 11 wedstrijden.

Gijs Jorna stond twee sets in de basis, hij scoorde twee keer, bij Narbonne vs. Toulouse. Na twee keer 25-20 voor Narbonne kon de ploeg van Jorna met 25-27 de spanning erin houden, de 25-17 in de vierde set maakte alles duidelijk. Naast de 68 om 64 eigen score in het voordeel van Narbonne was ook hun foutenlast met 20 om 32 punten beduidend lager. Toulouse staat na gisteren elfde in de stand met 11 punten uit 11 wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Lynn Blenckers.