Winst in drie sets Dynamo en Lycurgus in Kampioenspoule

VoV, 05-03-3023. 6:33 uur. Bij de mannen in de Kampioenspoule speelde Lycurgus vs. SSS Barneveld en SV Dynamo vs. Sliedrecht Sport.

SV Dynamo vs. Sliedrecht Sport eindigde ook in een 3-0 zege voor de thuisploeg. Via de setstanden 25-19, 25-20 en nogmaals 25-19 bleven de Apeldoorners het bezoekende Sliedrecht Sport de baas.

Bij de meetpunten in de eerste set stond het 8-6, 16-11 en 21-15 voor Dynamo. In de tweede set was dat 7-8, 16-14 en 21-16. Sliedrecht kwam daarna nog tot 21-19 terug, de driepunter bracht het verschil op een handvol punten, meer dan voldoende om Dynamo de winst te laten pakken.

De basis voor de winst in de derde set werd gelegd met een 7-2 voorsprong in het begin van de set. Sliedrecht kon van 14-6 nog 14-11 maken, was bij 17-16 één puntje van de gelijkmaker verwijderd, maar moest daarna afhaken en via 22-17 werd de eindstand bereikt.

Lycurgus vs. SSS: In de tweede ronde van de kampioenspoule heeft Samen Lycurgus de eerste zege geboekt. In het Alfa-college Sportcentrum werd Simplex SSS overtuigend met 3-0 verslagen via 25-22, 25-20 en 25-23.

Behoudens een stroef begin en een 5-11 achterstand, die bij 15-15 ongedaan was gemaakt en daarna naar een 17-15 voorsprong werd getild, SSS tikte als eerste de twintig punten aan (19-20) maar kreeg daarna twee series tegen (24-21).

In set twee sloeg Lycurgus zich van 4-6 naar 11-6 en bleef in het verder verloop ruim aan de leiding (19-13) om met 25-20 af te sluiten. In set drie had de thuisploeg bij 6-6 een vroeg opgelopen achterstand (3-6) goedgemaakt, SSS bleef in het spoor (15-15) en had bij het begin van de big points (18-21) de kans op een vierde set in eigen hand. Een serie van vier en daarna van twee punten maakten 24-22, waarna Lycurgus met 25-23 en dus met 3-0 won.

Al met al speelde Lycurgus voor 300 toeschouwers een overtuigende wedstrijd. Veel dingen gingen goed. Het was beduidend meer solide dan vorige week zaterdag toen thuis van Orion werd verloren.

Vandaag om 18:00 uur speelt Orion in Doetinchem nog tegen VC Limax.

• 06> Sliedrecht Sport 2-0

In de B-poule werden gisteren de wedstrijden ZVH vs. Taurus en VCN vs. VoCASA gespeeld.

ZVH kende geen problemen met Taurus en hield de bezoekers drie sets ver van de twintig puntengrens weg. Met de setstanden 25-15, 25-15 en 25-18. In Capelle aan den IJssel won VoCASA met 1-3 van VCN. Via de setstanden 25-22, 17-25, 21-25 en 17-25.