Vizier op volleybal

 

Winst ondanks verlies Donitas Heren 2.

VoV, 14-02-2020. 6:01 uur. Een wedstrijd in Zwolle en bijna niemand wil met elkaar rijden. Twee man zijn al in Zwolle, één volle auto, één auto met alleen bestuurder en een paar mensen in de trein! “Zwolle is toch best lang rijden, dus we gaan met de trein om op tijd te komen.”

Om 17:00 zit iedereen in de kantine en begint de wedstrijd al. Wie speelt er en wie mag er op de bank beginnen? Aangezien er door enkele amper getraind is was de keuze niet heel lastig, een buiten op dia en de dia op de bank!

De wedstrijd begon vol vertrouwen, helaas was de aanval van Zwolle toch iets te hard voor H2 en verliest Donitas H2 de eerste set. Maar ja, wat kun je ook inbrengen tegen oude eredivisie spelers? Nou in de eerste set dus niet zoveel, maar deze jonge goden wisten het wel! Win je niet op kracht, dan maar op conditie! Niks gevreesd, de wedstrijd begint net, Lets go we pakken deze gasten!

Tweede set, iets scherper op de pass, iets sneller met de aanval en wordt de tweede set gewonnen! Met een muur van een blokkering kwam er bijna niks meer langs, of de ballen werden geremd. De mannen van het tweede wisten al waar de ballen zouden landen, en hebben hierdoor dan ook vol overtuiging deze set gepakt.

De derde set ging hierdoor ook een stuk beter. De winst van de tweede set had de jongens het vertrouwen gegeven dat het gewoon te doen was. Zwolle dacht dit ook, maar toch minder dan de heren van het tweede. Door alle druk, 23-24 voor Donitas werd de laatste bal dan ook ‘meters’ uitgeslagen door Zwolle, hiermee was ook de derde set voor Donitas en de stand 1-2 voor Donitas.

Was het dan weer zover? Weer winst voor deze geweldige volleyballers? Helaas! Met een kanon als serve lukte het helaas niet om de laatste twee sets door te zetten en werd het 2-2, maar wel voor Donitas! Ook in de 5de set was te zien dat Zwolle goed op de serve trainde, en was ook de wedstrijd voorbij met een stand van 3-2 voor Zwolle. Helaas verloren, maar uiteindelijk wel twee punten van een team wat ‘ver’ boven H2 stond, dus wel wat gewonnen! Im Herz!

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2.