Vizier op volleybal

 

Te groot Donitas D2 te klein bij de Bevers

VoV, 14-02-2020. 5:52 uur. Hartelijk ontvangen, dat is wat we werden in de kantine van het oh zo onbekende Lemelerveld. Muziek als Kali, Kali en nog eens Kali stond zo hard aan dat de voorbespreking niet in de kantine kon plaats vinden. Wel viel ons meteen één ding op in de hele sporthal van de Bevers, alles was gemaakt voor kleine mensen, want ja volleybalsters bij de Bevers horen klein te zijn??

Zo was de WC laag en paste de benen van Lieke er niet in met de deur dicht. Ook moesten we in de squadpositie staan om ons haar te borstelen en de handjes wassen, maar ja we moesten het er mee doen en zo begonnen we dansend aan de warming-up met muziek zoals: Eli, Loosman, Nelis, Saufi en oh ja, frikandel speciaal.

Mede door deze muziek zat de stemming er goed in en konden we beginnen aan de eerste set, we begonnen als volgt: Lieke, Meriek, Eline, Renee, Sophie, Jill en Annemarie. We waren vastberaden om het feestje inclusief alle leuke muziek mee te nemen naar het prachtige Groningen, we begonnen sterk door onze goede en vloeiende overgang van serve naar serve en van liedje naar liedje kwamen we op een mooie voorsprong van 18-11. Helaas lieten we hierna te veel pauzes vallen tussen de liedjes waardoor de stemming tijdens het feestje minder werd en verloren we de set met 25-23.

De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling, door de slechte en niet vloeiende overgangen van de muziek van de bevers gingen wij daarin in mee. Zo begonnen we dan ook met een achterstand van 0-5. Deze wisten we in het midden van de set te sluiten met een stand van 13-13. Helaas bleef het spel niet vloeiend gaan en verloren we de set met 25-23.

De derde set kwam Iris erin voor Meriek en Anke voor Jill, we begonnen met een achterstand van 5-0. We kwamen bij elkaar en waren vastbesloten om de overgangen van pass naar set naar aanval en van liedje naar liedje weer vloeiend te laten verlopen en weer wat liedjes in te halen. Dit lukte tot op het laatst niet, we wisten het zeker nog spannend te maken met een stand van 24-24 maar het ongedierte wist toch het hardst te zingen en pakte de derde set met een stand van 27-25.

De vierde set kwam Noëlle erin voor Lieke. Na lang zoekend te zijn naar de vloeiende overgangen van ons eigen spelletje vonden we die uiteindelijk in de vierde set, we begonnen de set dan ook met een mooie voorsprong van 10-6. Toch was er een klein moment van slechte overgangen die we overnamen van de bevers waardoor ze terugkwamen tot 15-14. Natuurlijk zijn de prachtige Donitaters in tegenstelling tot de Bevers een langdurig feestje wel gewend en wisten we dan in de vierde set duidelijk de laatste paar liedjes uit te zingen en pakte we de set met een mooie 18-25 winst.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.