Winst VoCASA, Set-Up en Spaarnestad in Topdivisies (v).

VoV, 31-03-2024. 7:42 uur. Bij de dames in de Topdivisies A en B werden op paaszaterdag drie wedstrijden gespeeld. Door teams die geen vertegenwoordigende jeugdteams in de finales van het NOJK hadden.

Topdivisie A: VoCASA vs. Krekkers was de nummer zeven van de ranglijst (18-29) tegen de nummer elf (19-16). Bij Krekkers was het enige belang de sportieve eer en mogelijk revanche voor de thuisnederlaag, VoCASA is nog in de race voor een plaats in de nieuwe Superdivisie.

Krekkers speelde een dappere wedstrijd, op de derde set na, en de ploeg van trainer/ coach Hans Giesselink verweerde zich bijzonder dapper in Nijmegen. Drie sets werden met twee punten verschil beslist, twee keer in het nadeel van Krekkers.

In de openingsset maakte Krekkers een 21-20 achterstand ongedaan, kwam met 21-23 voor en met 23-23 gelijk, waarna Eline Goossen de laatste twee punten voor de bezoekers maakte.

Set twee leek ook naar de gasten te gaan toen ze bij 19-23 twee punten van de setzege verwijderd waren en bij 23-24 en 24-25 op setpoint kwamen. Maar met 28-26 ging de winst naar VoCASA. De derde set was een lange VoCASA show, via 8-1 en 14-4 liepen ze uit naar 21-10 om met 25-14 af te sluiten.

Krekkers had de vierde set moeten winnen en zo een puntje mee kunnen nemen uit Nijmegen. Een sterke set bracht hen op 19-23 voor, maar opnieuw haperde de scoringsmachine op die stand. VoCASA kwam ernaast (23-23) en ging er voorbij (26-24), waarmee de gasten dus teleurgesteld en met lege handen de thuisreis konden aanvaarden.

Donitas vs. Set-Up ’65 was gezien het nog af te werken programma in de Topdivisie een duel om de sportieve eer. De bezoekers uit Ootmarsum beslisten de strijd met 1-3 in hun voordeel. Via de setstanden 21-25, 27-25, 20-25 en 23-25. Een beetje nipt allemaal, maar dat telt niet bij 1-3 winst, dat levert gewoon drie punten op.

• 12> US D2 20- min 3

De kelderkraker in de B-divisie was Volley Tilburg (12de, 19-17) tegen Spaarnestad (10de, 19-20). Vaarwel tegen de rode lantaarn zeggen en deze overdragen aan VollinGo, zal de insteek voor de thuisploeg zijn geweest, terwijl Spaarnestad zich mogelijk zal hebben voorgenomen om met een zege nog naar de negende plaats te klimmen.

Het werd een vijfsetter met winst voor Spaarnestad. Ze pakten de eerste set met 26-28, verloren de tweede met 25-22, nadat ze de thuisploeg na 18-18 moesten laten gaan.

In de derde set benutte Spaarnestad na 23-24 bij 24-25 het tweede setpoint en kwam op 1-2, waarmee het eerste competitiepuntje in dit duel binnen was. Een spannende vierde set leverde Volley Tilburg ook een puntje op, via 26-24 brachten ze de stand op 2-2. In de tiebreak trok Spaarnestad de winst met 12-15 naar zich toe.