Winst voor koploper Kalinko H1

VoV, 04-03-2024. 6:58 uur. In een zinderende thuiswedstrijd nam Kalinko heren 1, de koploper van de Derde Divisie B, het op tegen subtopper Dosko uit Stolwijk. Thuis had Dosko gewonnen van de mannen uit Scheveningen, die daarom aasden op revanche.

In de openingsfase tastten beide teams elkaar af, maar na een aantal gespeelde punten liet Kalinko zich overrompelen door de vechtlust van Dosko. Vanaf 6-6 namen de bezoekers de leiding en bouwden deze gestaag uit. Kalinko miste inspiratie en felheid. Een time-out had geen effect, en een verkeerde wissel hielp het team in het veld ook niet, wat resulteerde in een 25-17 overwinning voor Dosko.

In de tweede set lieten beide teams hun tanden zien. Het was een constant gevecht om elk punt, met de voorsprong die meermaals wisselde. Op het cruciale moment, de stand was 18-18, bracht invaller Frank nieuwe energie in het spel van Kalinko, wat samen met de sterke services van Maarten en Rens het team in staat stelde de set met 25-22 te winnen.

De derde set toonde Kalinko een meesterlijke beheersing van de service. Met Timo aan het roer en sterke series van Maarten en Frank, domineerde Kalinko volledig. Timo’s tweede serveerbeurt was fenomenaal, en bracht Kalinko van 15-9 naar een overweldigende 25-9 overwinning. Het team verdiende daarmee een rondje van de coach.

De vierde set was opnieuw een nagelbijter, met beide teams die punt voor punt vochten. De set leek evenwichtig tot Patrick met een cruciale ace Kalinko op 22-19 zette. Een daaropvolgende foutserve hield de spanning erin, maar dankzij vastberadenheid en een beetje hulp van de scheidsrechter wist Kalinko de set binnen te halen, en daarmee de winst en twee extra punten.

Ondanks de overwinning van Kalinko, is de spanning in de top van de Derde Divisie B te snijden, aangezien Taurus geen set verloor tegen Thor. Het verschil met koploper Kalinko is nu geslonken tot slechts drie punten. Met de laatste fase van de competitie in zicht, belooft het spannend te worden. Kalinko zal alles op alles moeten zetten om hun leidende positie te behouden.