ZVH Dames1 onderuit in Nieuwkoop

VoV, 04-03-2024. 7:01 uur. De dames van Villa Dorrestein speelden vrijdagavond in Nieuwkoop tegen de Waterlanders de nummer negen van de Derde Divisie. Gezien de ranglijst gingen de Zevenhuizense dames met vol vertrouwen de strijd aan. Maar de thuisploeg had andere gedachte daarover en wist in een vijfsetter, via de setstanden 16-25, 25-21, 26-24, 23-25 en 15-10 een 3-2 overwinning te behalen.

Trainer/coach Martin Rutten ondersteunt door Cees van Mullem kon niet beschikken over Sonja van Mil en Julia Zwinkels en startte de eerste set met Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Izzy van Spengen, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers en libero Marina Mijajlovic,

Villa Dorrestein begon de eerste set met veel initiatief en met veel servicedruk hielden de dames de Waterlanders stevig onder druk en konden domineren en deze set met 16-25 op hun naam zetten.

Met dezelfde opstelling begonnen de Zevenhuizense dames aan de tweede set. De Waterlanders begonnen sterk met het zoeken naar de zwakke plekken in de defensie van Zevenhuizen. Na een spannende strijd wist Waterlanders een voorsprong te nemen en gaven deze niet meer uit handen. In deze set kwamen Marlies Nobel en de debuterende Larissa Lustig nog binnen de lijnen. Waterlanders trokken aan het langste eind en won de set met 25-21.

De derde set begon Villa Dorrestein met de basisopstelling maar Waterlanders wist de druk op Zevenhuizen steeds hoger te maken en dit dwong coach Martin Rutten om te wisselen. Larissa Lustig en Eden Wensveen werden ingebracht. Na een misstap blesseerde spelverdeelster Demi van Es zich in de laatste fase en nam Marlies Nobel haar taak over. De pass werd met tactisch serveren ontregeld en de Zevenhuizense serve was juist minder gevaarlijk, waardoor Waterlanders niet in problemen kwam en de set met 26-24 won.

In de vierde set bleven Marlies Nobel, Larissa Lustig en Eden Wensveen binnen de lijnen staan. Villa Dorrestein wist aanvankelijk het initiatief te nemen. Waterlanders gaf zich niet snel gewonnen en vocht voor ieder punt. De nieuwe inbreng speelde goed en mede daardoor ging de set met 23-25 naar Villa Dorrestein en werd de stand weer gelijk 2-2.

In de beslissende set kwam Villa Dorrestein sterk uit de startblokken en nam een voorsprong. Na de wissel van kant wist Waterlanders echter met veel strijd en slim spel de laatste weerstand van Zevenhuizen te doorbreken en uiteindelijk de 3-2 winst binnen te halen met een 15-10 setwinst.

Villa Dorrestein zal komende week de schade moeten herstellen om zaterdag tegen Quadrant Bouw VTC Woerden weer de strijd aan te gaan. Deze wedstrijd wordt in eigen huis Swanla gespeeld om 16.15 uur, de dames kunnen uw support goed gebruiken.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto André Dirks.