Winst voor Mebus, verlies Jasper en Koolhaas

VoV, 29-11-2020. 7:56 uur. De Power Cats van Volley Düdingen, de ploeg van spelverdeelster Anna Mebus, won gisteren in de Zwitserse NLA competitie de uitwedstrijd bij Genève Volley met 0-3 en behield daarmee koploper Pfeffingen in zicht. Hun achterstand na 9 wedstrijden bedraagt 3 punten (26 om 23).

Bij Genève was het alleen in de eerste set spannend, daarna pakten de gasten soeverein een ruime zege. De 26-28 in de openingsset werd gevolgd door 20-25. In die set kwam Anna Mebus er via een dubbele wissel in bij 14-16, toen de voorsprong tot 23-19 was opgelopen ging ze weer naar de kant. In de derde set begon ze in de basis en leidde haar ploeg naar een 13-25 (na 7-16 en 9-21) zege. Ze scoorde 3 keer.

De overduidelijke hogere eigen score van 36 om 68 was genoeg om de hogere foutenlast van 10 om 23 punten ongedaan te maken.

In Italië leden zowel Marrit Jasper als Nicole Koolhaas een nederlaag via de tiebreak. Marrit Jasper had het vizier weer op scherp staan en scoorde 22 punten, hetgeen echter dus niet kon bijdragen aan wedstrijdwinst tegen Cuneo. Het werd 1-1 in sets via 25-20 en 24-26, Brescia kwam op 1-2 met 20-25, maar kon de winst in de vierde set niet binnenhalen (25-18). De tiebreak was daarna met 16-14 voor Cuneo.

Perugia van Nicole Koolhaas verloor thuis met 2-3 van Busto A. Drie sets eindigden met twee punten verschil, waarbij de verliezende partij steeds op 23 bleef steken. Dit leverde Perugia na een 0-2 achterstand een 2-2 gelijke stand op in de vierde set, nadat ze de derde met 25-17 hadden gewonnen. In de verlenging pakte Busto A. met 12-15 de winst.

Blokpunten (10/15) en aces (8/12) maakten het verschil in de eigen score, de lagere foutenlast (22 om 32) van Perugia maakte dit ongedaan, maar kon niet voor de winst zorgen. Nicole Koolhaas scoorde 9 keer.

Brescia en Perugia zijn de nummers laatst en voorlaatst van de Serie A1. Brescia staat op 8 punten uit 12 wedstrijden, Perugia heeft er 9 uit 11.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Anna Mebus bij Düdingen, Marrit Jasper (18) in Oranje (FIVB).