Winst voor Polder, Plak en Martinez Gion in Frankrijk

VoV, 05-01-2022. 5:04 uur. In Frankrijk stond midweeks weer een vol programma in de agenda, voor zowel de dames als de heren. Maar ook daar heeft men te kampen met uitgestelde wedstrijden vanwege corona. Vijf wedstrijden werden van het totale programma naar later verschoven. De Nederlanders moesten met hun teams wel aan de bak, m.u.v. de ploeg van Kirsten Knip.

Bij de dames was er winst voor Tessa Polder met Le Cannet en verlies voor Lynn Blenckers met Saint Raphael.

Koploper Le Cannet (14-36) speelde thuis tegen Evreux, de nummer voorlaatst uit de stand met 14-8. Het werd een 3-1 zege voor de Zuid-Franse ploeg, waarbij de tweede en de derde set met nipte verschillen eindigden. De tweede met 24-26, de derde met 25-23. Daarvoor en daarna had Le Cannet meer voordeel (25-21, 25-18) op het scorebord staan. Tessa Polder nam 12 scores inclusief 2 aces en 3 blokpunten voor haar rekening.

Lynn Blenckers leed met Saint Raphael een 0-3 thuisnederlaag tegen het een paar plaatsen lager geplaatste Venelles. De tweede set ging met 29-31 naar de bezoekers, daarvoor (19-25) en daarna (16-25) waren de gasten met ruim verschil sterker geweest. Het verschil maakten ze voornamelijk aanvallend met hun scoringspercentage van 51% tegen 37% bij de thuisploeg. Lynn Bleckers scoorde 8 keer. Haar ploeg staat vijfde (14-24), Venelles is nu zevende (14-22)

Bij de mannen speelde Chaumont van Fabian Plak uit tegen Paris. In de Lichtstad wonnen ze met 2-3, na een verbeten strijd om setwinsten in vier van de vijf sets. Chaumont had veel setpoints nodig om tot setwinst te komen. Vijf in de derde set (26-28) en zes in de tiebreak (17-19), na een 1-6 voorsprong. De eerste set hadden ze vlot met 19-25 gewonnen. Paris won de tweede set met (27-25) en de vierde (25-23). In de tweede maakten ze een paar setpoints van Chaumont ongedaan.

Fabian Plak stond de eerste drie sets in de basis en had in de tiebreak een invalbeurt. Hij scoorde 11 keer, waarbij hij naast 1 ace en 2 blokpunten aanvallend een scoringspercentage van 100% realiseerde. (8 uit 8)

Cambrai, de ploeg van Ramon Martinez Gion, won thuis met 3-1 van hekkensluiter Cannes. Na de eerste set verloren te hebben (22-25) konden ze de score alsnog met 25-22, 25-18 en 25-19 in hun voordeel omdraaien. Martinez Gion had invalbeurten in de eerste, derde en vierde set, hij scoorde niet.

Toulouse van Gijs Jorna verloor uit bij Tourcoing met 3-1 via de setstanden 25-19, 25-16, 32-34 en 25-20. De thuisploeg was veel beter in de eigen score met 84 om 58 punten, maar maakte ook meer directe fouten die een punt voor de ploeg van Joran opleverden (31 om 23). Gijs Jorna scoorde 10 keer.

Tours is in Frankrijk nog steeds koploper (13-34). De teams met landsgenoten staan op de vierde (Chaumont 15-29), tiende (Cambrai, 15-17) en twaalfde (Toulouse, 14-14) plaats.

In Polen speelde Belchatow van Dick Kooy gisteravond thuis tegen Cuprum Lubin en won met 3-1 via de setstanden 25-22, 23-25, 25-22 en 25-20. Het verschil werd serverend gemaakt met o.a. 13 om 4 aces. Kooy scoorde 15 keer. Zijn ploeg staat derde (14-30), koploper in Polen is ZAKSA met 14-40.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Lynn Blenckers, Saint Raphael.