Oranje U17 begint EKK met 3-0 zege op Portugal

VoV, 05-01-2022. 18:20 uur. De oranje U17 meidenploeg is het EKK in Herenthals, België prima aan het EKK begonnen.  Ze behaalden vanmiddag een 3-0 zege op Portugal via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-16. Portugal kon het Oranje anderhalve set, nadat ze in de eerste set een achterstand van vijf punten ongedaan hadden gemaakt, lastig maken, daarna was oranje de bovenliggende partij.

De U17 ploeg van trainer/ coach William Klaver nam in de eerste set met onder andere een paar aces vlot afstand naar een 8-3 voorsprong en kon, nadat Portugal tot 11-9 terug was gekomen, via onder andere Aysha Meering en Femke Zegwaard het verschil bij 17-12 weer op een handvol punten brengen. De time out van Portugal op die stand kreeg een voor oranje minder goed vervolg.

Portugal scoorde twee keer, oranje gaf twee punten cadeau middels aanvallende fouten en bij 17-16 was er voor het eerst spanning. Met een ace maakte Portugal bij 18-18 gelijk en met een volgende ace scoorden ze de 20-21 via de netband. Na de 21-22 maakte oranje drie punten op rij en kreeg op setpoint bij 24-23 het laatste punt van Portugal via een foutieve opslag.

In set twee kon Oranje de 3-5 en 5-6 achterstand met o.a. een tweetal aces van Femke Zegwaard ombuigen naar een 8-6 voorsprong, waarop Portugal de time out in ging. Teams bleven met de score dicht bij elkaar in de buurt (10-9, 12-12) totdat een serie van vier punten de U17 ploeg naar 16-12 tilde. Blokkerend nam Nederland afstand naar 18-13 en wat later naar 22-16. Portugal kon nog enkele keren tegenscoren (23-19) voordat Aysha Meering en een aanvallende fout van de Portugese meiden de set met 25-19 afsloot.

In de derde set nam Oranje vlot een ruime voorsprong, ze maakten van 5-2 via een serveserie van Maike Heilig een 10-3 stand en liepen daarna via een viertal eigen scores  uit naar een 14-5 voorsprong. Portugal kwam nog terug naar 14-9, maar kon het grote verschil daarna niet meer overbruggen. Met de tussenstanden 16-10, 18-12 en 19-14 kwam Oranje bij 24-15 op matchpoint. Portugal kon verlies in drie sets één keer uitstellen, daarna was het wel raak voor de Oranje Talenten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.