Winst voor SV Dynamo en ZVH in Eredivisie (m)

VoV, 13-02-2022. 7:11 uur. In de Eredivisie mannen kon de strijd tussen SV Dynamo en Taurus weleens spannend worden gezien de stand op de ranglijst. De nummer twee (13-33) tegen de nummer vier (14-23) was toch een mooi affiche voor een enerverend duel. Maar daar was helemaal geen sprake van. Dynamo rekende in de eerste twee set in recordtempo af met de gasten.

In set één werd de voorsprong van vier punten bij 13-9 een verschil van elf bij 20-9 en pakte Dynamo met 25-13 de winst. In de tweede set stond aan het eind eenzelfde uitslag op het scorebord, nu stonden de series van 10-7 naar 15-7 en van 16-9 naar 20-10 daarvoor aan de basis.

In de derde doorgang kreeg Taurus enigszins vat op het spel van de thuisploeg en bleef in de score gelijke tred houden (3-3, 7-7) om bij 9-11 met twee punten aan de leiding te gaan. De achterstand kon Dynamo na 12-13 ongedaan maken en zij sloegen zicht naar een 17-13 en 19-14 voorsprong.

Taurus kwam op 19-19, was bij 20-21 en 21-22 ook in de big points nog aan kop maar slaagde er op 22-22 niet in de side out te maken. De breakpoints van Dynamo voor 23-22 en bij 24-23 beslisten de wedstrijd in drie sets.

Martijn Brilhuis werd met 13 punten de topscorer, bij Taurus kwam Dylan Boerefijn tot 9 scores. De eigen score van 60 om 26 punten benadrukte de overmacht van Dynamo wel heel duidelijk.

Het kelderduel tussen VCN en ZVH eindigde in een 2-3 zege voor de hekkensluiter. In de eerste twee sets hielden de teams elkaar met sets en punten keurig in evenwicht. Op de 25-15 volgde een 15-25. VCN pakte daarna een 2-1 voorsprong in sets (25-19), ZVH wist in de vierde set de tiebreak af te dwingen middels een 22-25 set zege.

De winst ging daarna mee naar Zevenhuizen. Al vroeg in de vijfde set kwamen de gasten op een 4-8 voorsprong, die hielden ze via 6-10 en 9-13 vast richting de eindstreep. VCN maakte het daarna nog super spannend door van 10-14 terug te komen naar 13-14. Bij het vierde matchpoint was het echter wel raak voor ZVH dat dus met 2-3 winst afsloot.

Zowel VCN als ZVH komen vandaag weer in actie, want voor vandaag staan nog op het programma de volgende wedstrijden: TTP vs. ZVH, TV Limburg vs. VoCASA en VCN vs. Lycurgus.