Zeges voor Sliedrecht Sport, Sneek en VVU

VoV, 13-02-2022. 7:04 uur. In de Eredivisie dames is de zegereeks van Team 22 ten einde. Tegen Sliedrecht Sport leed de nationale ploeg in opleiding een 3-1 nederlaag, hun eerste na 13 overwinningen. Daarmee verloren ze ook de koppositie, die Sliedrecht terugveroverde. Met twee punten en een wedstrijd meer gaat Sliedrecht nu opnieuw aan de leiding.

VV Utrecht bleef thuis in de Domstad met 3-2 de baas over Regio Zwolle Volleybal en boekte daarmee alweer hun vijfde zege op rij, terwijl Zwolle na het verlies van eind januari bij Dynamo in Apeldoorn weer tegen een nederlaag opliep. VC Sneek herstelde zich van de verloren wedstrijd in Meijel met een 3-0 zege op SV Dynamo en hield daarmee alle punten in Friesland. .

Sliedrecht Sport had het blokkerend en serverend gisteravond prima voor elkaar. Deze twee onderdelen en een aanvallend uitblinkende Jolijn de Haan stonden aan de basis van een 3-1 zege via de setstanden 25-16, 23-25, 25-17 en 25-20. Ruime zeges en nipt verlies.

Sliedrecht kwam geweldig uit de startblokken, speelde met heel veel servedruk en drukte Team 22 in de eerste set van het veld, nam na 6-5, mede door prima scores van Vera Mulder afstand naar 9-5. Team 22 klampte aan (10-8) maar moest de thuisploeg toch laten gaan (14-8, 16-10, 19-11). Na een ace van Demi Korevaar (24-16) scoorde Christi Wolt het laatste punt voor de 25-16 en 1-0.

De tweede set was gelijk opgaand, de teams wisselden elkaar aan de leiding af en geringe achterstanden zoals bij 10-13 werden snel ongedaan gemaakt (13-14). Na 16-16 zorgde o.a. Iris Vos met haar score voor 16-19 voor het verschil, Sliedrecht kon in de big points aanklampen (22-23, Jolijn de Haan en 23-24, kill block Denise de Kant) maar moest na de mid score door Britte Stuut capituleren. 1-1 in sets.

In set drie scoorde Hyke Lyklema de aansluitingstreffer bij 13-12, waarmee een inhaalrace van Team 22 bijna tot een gelijke stand leidde. Jolijn de Haan en Julia Joosten scoorden vervolgens (16-12) en na een paar tegentreffers (17-14) was Jolijn de Haan weer succesvol (20-14). Team 22 verzette zich nog heftig maar moest de witte vlag hijsen na 23-17. Een foutserve en een ace maakten een eind aan de set.

Na de 11-11 in de vierde set serveerde Carlijn Ghijssen-Jans Sliedrecht Sport naar een 18-12 voorsprong, Team 22 kon nog terugkomen tot 19-17, waarna Denise de Kant met haar serveserie de stand op 23-18 bracht. Een foutserve besliste de na 24-20 de set.

VV Utrecht won thuis met 3-2 van Regio Zwolle Volleybal. Drie sets waren de teams aan elkaar gewaagd (26-28, 25-23, 24-26), daarna kon de thuisploeg doordrukken en via 25-21 en 15-6 de winst opeisen.

Zwolle werkte in de eerste set op 24-23 en 26-25 (een toverbal score van Ana Rekar) setpoints weg en kwam via Marly Bak en Iris Reinders na de time out op die laatste stand tot de set zege. In set twee had VVU even moeite om het setpoint op 24-21 te verzilveren. Pas bij 24-23 sloeg Laure Snijders het bevrijdende punt tegen de vloer voor 25-23 en 1-1 in sets.

VVU zag in de derde set een mooie voorsprong bij de big points verloren gaan, 14-10 en 20-16 werden 21-19, waarna Zwolle bij 22-22 de stand gelijktrok en het setpoint op 24-23 van VV Utrecht met een serie van drie punten veranderede in de 24-26 setwinst.

In de sets vier herpakte Utrecht zich in het middendeel van de set. Na 10-12 liepen ze uit naar 15-12 en hielden dat verschil tot aan het eind vast en dwongen daarmee de tiebreak af. Daarin was de serie van 3-3 naar 9-4 en vervolgens naar 14-5 beslissend. Met 15-6 pakte Utrecht de 3-2 winst

VC Sneek liet in de eerste set zien de nederlaag uit bij Peelpush verwerkt te hebben en dit verlies te hebben gebruikt voor veel positieve energie. Via 5-0, 10-3, 16-6 snelden ze in vlot tempo naar 21-8, waarna de 25-12 als eindstand op de borden kwam.

SV Dynamo bood in de tweede set tot aan 20-21 sterk weerstand en ging gedurende die fase vaak zelfs aan de leiding. Sneek maakte echter in een ruk van 20-21 een 25-21 stand voor de 2-0 in sets.  In de derde doorgang leek de wedstrijd bij 8-1 snel beslist te gaan worden, maar bij 9-9 was daarvan al geen sprake meer. Sneek liep opnieuw uit (14-10) en kon het verschil met een puntje meer of minder nu wel op de borden houden. Na 21-18 werd er met 25-20 afgesloten. Britt Schreurs werd met 14 punten de topscorer van de partij.

Voor vandaag staat nog de Twentse derby tussen Apollo 8 en Set-Up ’65 op het programma. De andere twee duels gaan niet door.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort, Lieuwe Bosch.