Winst voor teams de Kruijf en Meijers

VoV, 05-11-2019. 6:12 uur. En dat houdt dan automatisch in dat de ploegen van de nieuwe bondscoach Caprara, Dijkema en Daalderop, alsmede die van Slöetjes en Meijners hebben verloren.

Gisteravond speelde Robin de Kruijf met Conegliano voor zo’n 3.100 toeschouwers tegen Bergamo en ging met een 3-0 zege van het veld. Alleen in de tweede set waren de ploegen aan elkaar gewaagd (29-27), daarvoor en daarna was Conegliano met 25-21 (16-13, 21-17) en 25-16 (16-13, 21-15) duidelijk de betere ploeg, met name in de tweede helft van de sets. Bij Conegliano was het trio Egonu, Sylla en Hill met respectievelijk 17, 16 en 12 treffers succesvol. Bergamo kon daar met Mitchem en Smarzek, 16 en 14 scores, onvoldoende tegenover zetten. Robin de Kruijf scoorde 7 keer.

Ondanks 26 punten van de Belgische Lise van Hecke verloor Cuneo thuis met 1-3 van Chieri, de ploeg van Annick Meijers. Bij Chieri eiste Kaja Grobelna, landgenote van Lise van Hecke met 23 treffers de scorende hoofdrol op, Annick Meijers had in elke set invalbeurten. Haar ploeg verloor de eerste set met 25-23, won de tweede heel dik met 12-25 en haalde de zege via twee keer 23-25 binnen.

Lonneke Slöetjes verloor met Scandicci thuis van Novara. De vijfsetter ging via 16-18 in de tiebreak naar de bezoekers, die middels 20-25 in de vierde set de verlenging afdwongen. Slöetjes stond vanaf de derde set in de basis, daarvoor was de Poolse Stysiak de diagonaal bij Scandicci. Slöetjes scoorde 15 keer, haar teamgenote Bricio maakte er 21. Bij Novara was Elitsa Vasileva met 26 punten de meest scorende speelster.

Firenze van Laura Dijkema en Nika Daalderop verloor thuis met 0-3 van Brescia. De teller bleef op 23, 22 en 20 punten steken. Nika Daalderop had in de derde set een plaats in de starting seven, ze scoorde 3 keer. Dijkema stond alle sets op spelverdeling. Bij Brescia scoorde Camilla Mingardi 18 keer.

Floortje Meijners verloor met Monza bij Caserta. Met 3-0 via 26-24, 25-22 en 25-18. Alexa Gray en Aurea Cruz waren bij de thuisploeg de met 20 en 16 treffers belangrijk voor de zege. Meijners scoorde 8 keer.

De wedstrijd Perugia vs Busto A. staat voor donderdag op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.