Winst voor VCN H1 in bloedstollende derby

VoV, 23-10-2022. 5:54 uur. VCN  heren1 wint in vijf sets de streekderby tegen RECO ZVH heren1. Waar de mannen uit Capelle in de eerste twee sets leken af leken te stevenen op een 3-0 overwinning, pakte ZVH in set 3, 4 en zelfs nog in de 5e set verrassend de leiding.

Een volle sporthal aan de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen. VCN heren1 neemt het vandaag op tegen RECO ZVH heren1. Een ware streekderby, de thuisbasissen van beide ploegen liggen amper 10 kilometer van elkaar verwijderd.

De sfeer in de zaal zit er goed in, nadat de teams zijn voorgesteld en de starting six met een spotlight naar het veld zijn begeleid, kan de wedstrijd beginnen!

Begin set 1 gaan beide ploegen tot 11-11 gelijk op. Al snel hierna pakt VCN de leiding en laat die niet meer los. Met 16-25 moge het duidelijk zijn: VCN komt hier om te winnen. In set 2 blijken de twee ploegen meer aan elkaar gewaagd. ZVH pakt tot twee keer toe een bescheiden voorsprong, maar boven de 20 lijken de mannen van coach Van Hal toch oppermachtig. Met 19-25 lijkt deze wedstrijd in drie set beslist te gaan worden.

Dan wordt het tijd voor de derde set… de beruchte derde set. VCN komt ook hier weer snel op voorsprong, maar krijgt het dan ineens lastig. Een serviceserie tegen brengt de mannen op 5 punten achterstand. De heren vechten voor wat ze waard zijn, maar weten het tij niet te keren. 25-21, er komt een vierde set. Ook in set vier maken de ploegen het weer spannend. De gehele set gaat het gelijk op en boven de 20 blijkt ZVH twee setpoints nodig te hebben om het af te maken.

De teams maken zich op voor de 5e en beslissende set. Daarin lijkt de wedstrijd bij de kantwissel al beslist te zijn. Van 8-4 naar 12-6 en uiteindelijk zelfs 13-7 maken van Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen een ware heksenketel. VCN blijkt echter nog niet klaar te zijn met deze wedstrijd. Ze kwamen voor een overwinning en ook in vijf sets willen ze dat nog waarmaken.

De combinatie van Denny van Berkum op de service en Corjan Nootenboom zorgt uiteindelijk voor de stunt die nodig is om deze wedstrijd te winnen. Met maar liefst acht punten achter elkaar trekken de mannen van coach Van Hal aan het langste eind. Zelfs een gele kaart voor eerdergenoemde Nootenboom staat hen niet meer in de weg. VCN komt hier om te winnen en doet ook. Met 13-15 pakken zij de laatste set en grijpen ze de winst om ZVH, wederom, met een nederlaag achter te laten.

De return belooft nu al spannend te worden!

Volgende week zaterdag 29 oktober speelt VCN heren1 in eigen huis tegen Taurus heren 1. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Archieffoto.