Vizier op volleybal

 

Wisselende resultaten NL-duo’s in Italië en Frankrijk

 

VoV, 01-09-2023. 5:52 uur. Deze week zijn een aantal Nederlandse beachduo’s actief op de Beach Pro Tour Future -toernooien in Corigliano Rossano (Italië) en Montpellier (Frankrijk). In Italië werden gisteren de kwalificatieduels gespeeld, terwijl in Frankrijk het hoofdtoernooi van start ging.

In Corigliano Rossano speelden drie NL-duo’s hun eerste kwalificatieduels, helaas was dat ook meteen voor alle drie tweetallen hun laatste wedstrijd. Bij de mannen verloren Max van Straten/ Shaun Sturgess met 2-0 van Schwarmann/ Camp vis de setstanden 21-13 en 21-16.

Bij de dames was er voor Danieke Prins/ Belén Mercedes Arends een 2-0 nederlaag tegen Rottoli/ Piccoli via de setstanden 17-21en 18-21 en ook Fiona van Diepen/ Susan Reinders moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander. Zij wonnen nog wel de eerste set nipt met 21-19, maar kregen vervolgens met 5-21 en 10-15 een stevige tik in de volgende twee sets. Voor alle drie dus toernooi einde.

Mees Sengers en Dirk Boehlé zijn als tweede geplaatst voor het hoofdtoernooi in Italië, op de achtste plaats van die ranking staan Quinten Groenewold en Sam van der Loo.

Montpellier: Op het hoofdtoernooi in Montpellier kwamen gisteren twee Nederlandse duo’s in actie.

Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven speelden hun eerste poulewedstrijd tegen het Australische duo Robert Reeves/ Declan Tiso. Na de met 19-21 verloren eerste set herstelde het BTN-duo zich met een overtuigende 21-12 zege. In de tiebreak pakten ze vervolgens met 15-12 het ticket voor de winnaarsronde in de poule. Met 40 om 34 punten hadden de Nederlanders de ruim betere eigen score.  Tegen C. en Q Aye gaat het in de winnaarsronde om een plaats in de kwartfinale.

Erik Nijland en Yannick Verberne namen het op tegen Stavros Ntallas en Dimitrios Chatzinikolaou uit Griekenland. De Nederlanders verloren met 2-0 via 21-15 en 21-19. Met name de foutenlast (7 om 16) was medeoorzaak voor het verlies. Zij spelen vandaag in de verliezersronde tegen Burlas/ Marty voor een plek in de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Mart van Werkhoven.