Vizier op volleybal

 

De voorbereiding van US D1 op komend seizoen.

VoV, 01-09-2023. 10:47 uur. Sinds drie weken zijn we met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen bezig. Na tweemaal trainen mochten we al in de Amstelcampus Spaarnestad D1 ontvangen. Eerst hadden we een training naast Dames 2 die tegen Spaarnestad als eerste mocht spelen,

Na onze training mochten we zelf drie sets spelen tegen de meiden van Haarlem met liefst vijf ex-speelsters van US in hun selectie. Wedstrijd kan worden samengevat met stroef begin, betere einde en uiteindelijk winst met 2-1.

Vorige week reisden we naar Rijssen om daar een driekamp te spelen tegen de plaatselijk Rivo Rijssen en tegen een Duitse 2de Bundesligateam van BW Dingden.

Voor deze wedstrijden konden we niet beschikken over Floor Hoogenhout, Floor was namelijk bezig met EK onder 18 beachvolleybal in Madrid, Floor en haar maatje Trijntje (van Rivo Rijssen) hebben een toptoernooi gespeeld maar helaas hebben ze net naast de medailles gegrepen. Ze mogen er wel trots op hun prestatie zijn, Wij i.i.g. zijn het wel.

Ondanks het ontbreken van Floor zijn we wel naar Rijssen afgereisd met 14 vrouwen, sinds het begin van de voorbereiding traint tijdelijk mee een Italiaans midspeelster, Sofia Migliorini, Sofia speelt in de serie B1 bij Imola maar ze zit momenteel in Amsterdam voor een internship en haar club heeft bij US gevraagd of ze met ons mee mocht trainen tot dat ze half september teruggaat naar Imola en daar voor het kampioenschap kan spelen (vorige seizoen play-off voor promotie naar A2 verloren). Omtrent de wedstrijden kort en krachtig: twee keer 2-1 winst.

Deze week is Floor er weer bij en we kunnen ons opmaken voor een teamweekend. We gaan dit jaar weer naar België maar dit keer naar Namur (Namen). Vanmiddag gaan we alvast ernaartoe rijden maar onderweg stoppen we uiteraard in Brussel om de Oranje meiden zien schitteren op het EK.

Zaterdag hebben we in de ochtend een team meeting waar o.a. de doelen worden gesteld en teamtaken worden verdeeld. In de middag komt Johnspictures langs voor een fotoshoot en om 20:30 gaan we tegen Matheco Namur (N1, 2de niveau België) een wedstrijd spelen. Op zondag mogen naar Dinant rijden om een team activiteit te gaan doen. En dan is het weer klaar met teamweekend.

Volgende week hebben we een achtkamp in Amsterdam met Keistad, Donki Sjot, Armixtos, US D2, Inter Rijswijk, Halley en Next Volley Dordrecht. En op 16 september gaan we naar eredivisionist Draisma Dynamo D1.

gh @ VoV, bron US Dames 1.  Foto Johnspictures.nl

Via DEZE LINK wordt u doorverbonden met de foto’s van John van Geenen van de driekamp in Rijssen.