Wisselende resultaten NL speelsters in Zwitserland en België.

VoV, 11-12-2023. 14:54 uur. Voor de teams van de Nederlandse speelsters in Zwitserland was het afgelopen weekend niet erg succesvol. Zowel koploper Pfeffingen, als ook Lugano en Volley Genève verloren hun wedstrijden.

Koploper Pfeffingen ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Cheseaux. Het positieve aspect van die wedstrijd was dat Nicole Oude Luttikhuis (foto) na een hele lange blessureperiode en een invalbeurt weer vier sets in de basis stond. Al bracht dat haar team niet een zege.

Pfeffingen kwam met 0-2 achter (20, 17), kon met 25-19 de hoop op een vijfsetter in leven houden, maar zag die hoop in een spannende vierde set (24-26) in rook opgaan. Nicole Oude Luttikhuis scoorde 8 keer en was 17 keer foutloos op de servepass. Al met al waren 21 aanvallende fouten en 13 foutserves van haar team te veel van het goede, sorry minder goede.  Pfeffingen is nu tweede in de stand.

Lugano van Puck Hoogers leed een 3-0 nederlaag tegen Schaffhausen. Alleen in de tweede set konden ze goed weerstand bieden (25-23) in de andere twee bleven ze met 17 en 18 punten ruim onder de twintig puntengrens. Puck Hoogers scoorde 8 keer. Lugano staat nu zesde.

Genève Volley leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Düdingen. Spelverdeelster Hyke Lyklema nam 4 punten voor haar rekening, libero Florien Reesink ging bij 12 acties op de serve van de tegenstander één keer in de fout. Genève Volley bezet de achtste plaats.

In België:

Waar er in Zwitserland alleen nederlagen te noteren waren voor de teams met Nederlandse inbreng was het in België het tegenovergestelde. Beide teams met NL-speelsters wonnen hun wedstrijden.

Asterix Avo won met 3-2 van Roeselare. De twee eerste sets sloten af met 27-25 en 23-25, daarna werd het 2-2 in sets via 17-25 en 25-16. De 15-10 in de vijfde set besliste de wedstrijd. Laura Overwater scoorde 11 keer, Iris Vos had 22 keer succes en daarnaast was ze bij 16 servepasses foutloos.

VDK Gent van Lynn Blenckers, Romy Brokking en Dagmar Boom behaalde een 3-2 zege tegen koploper Charleroi Volley. Gent kwam met 0-2 achter, maar wist vervolgens met 25-17, 26-24 en 15-10 die achterstand naar een 3-2 zege om te buigen. Lynn Blenckers had 1 keer succes, Romy Brokking ging bij 2 van de 29 servepasses in de fout.

Asterix staat 2de in de stand, VDK Gent is 4de. Charleroi Volley is nog wel de koploper.

Verder won Oudegem met 0-3 bij Leuven en behaalde Noorderkempen ook een 0-3 uitzege. Bij Tchalou Volley.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Pfeffingen, aanvallende actie Nicole.