WK: 3e zege en poulewinst Keizer/Meppelink

VoV, 02-07-2019. 11:55 uur. Sanne Keizer en Madelein Meppelink speelden vanmorgen op het WK in Hamburg hun derde (en laatste)  wedstrijd in poule H. Tegenstander was het Zwitserse duo Tanja Hüberli / Nina Betschart, dat net als het BTN duo in de eerdere twee wedstrijden nog geen setje had verloren. Maar op grond van 16 punten meer tegen op de tweede plaats stond. Het ging om poulewinst, beide teams waren al zeker van de volgende ronde.

In de EK finale van vorig jaar in Den Haag stonden beide duo’s ook tegenover elkaar, met als resultaat de Europese titel voor Keizer / Meppelink.  De revanchegedachte zal er ongetwijfeld zijn bij de Zwitserse dames, die dit jaar bij de vijf viersterren toernooien waaraan ze deelnamen drie keer negende en twee keer zeventiende werden. Keizer / Meppelink deden het iets beter met een derde, vijfde, negende en twee keer een zeventiende plaats.

Maar zoals dat zo mooi heet, resultaten uit het verleden, ook al is het nog maar net geleden tellen niet meer, en zeker niet op een WK. Daar wil iedereen pieken, zelfs een duo uit Mauritius dat in drie wedstrijden en zes sets nog geen 25 eigen punten maakte.

De wedstrijd kende in de eerste set tussen de eerste (3-4 voor Zwitserland) en de tweede (8-6 voor Nederland) veldwissel een slordige periode met veel foutserves. Dat herhaalde zich rondom de technische time out (11-10) tot aan de vierde (14-14) veldwissel. Proberen serve druk te leggen resulteerde in foutserves en makkelijke punten voor de tegenstander.  Met een ace en een kill – block kwam Zwitserland op 16-18 voor, waarop Oranje de time out inging. Met een geweldige uitwerking. Na de time out maakten ze de set in een keer uit. De 16-18 werd via o.a. een ace van Madelein Meppelink veranderd in 21-18.

In set twee lukte het Keizer Meppelink om een 5-8 achterstand, mede door een prachtige snoekduikredding van Sanne Keizer en een punt na een rally flipperkastvolleybal, om te buigen naar een 11-9 voorsprong. Oranje behield het initiatief en de leiding, het werd 17-13 na een blokpunt van Madelein Meppelink, waarmee de derde poulewinst weer een puntje dichterbij kwam. Zwitserland scoorde nog slim 17-15, moest Oranje de 19-15 toestaan en verloor na een ace voor 19-17 tenslotte met 21-18.

Keizer / Meppelink gaan als poulewinnaars door naar de ‘Round of 32’.