Vizier op volleybal

 

WK: Brouwer/ Meeuwsen zijn door!

VoV, 02-07-2019. 16:25 uur. De laatste wedstrijden in poule F, de poule waarin Brouwer / Meeuwsen uitkomen,  moesten de beslissing brengen welke teams er rechtstreeks op basis van de eerste twee plaatsen door zouden gaan naar de ‘Round of 32’, welk team mogelijk als een van de beste vier nummers drie door zou gaan of de ronde van de Lucky Losers zou moeten spelen. En uiteraard welk team de dupe zou worden van dit gevecht om de tickets voor de volgende ronde.

Wat was het geval, alle vier ploegen hadden één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren en de ranglijst was dus niet op basis van gewonnen matchpoints samengesteld, alle vier teams hadden er namelijk drie, maar op basis van punten- en set ratio’s. De koppelingen vandaag waren Dalhauser / Lucena (nr. 1) vs Brouwer / Meeuwsen (nr. 2) om 15:00 uur en Saxton / O’ Gorman (nr. 3) vs Capogrosso / Azaad (nr. 4) om 17:00 uur. De winnaars van die parijen worden één en twee in de poule, de positie van de verliezers is aan de rekenmeesters.

Voor Brouwer / Meeuwsen dus een ‘must win’, en hetzelfde gold natuurlijk voor Dalhauser / Lucena. En de partij liet zien dat er wat op het spel stond en dat beide duo’s dit dondersgoed wisten. Geen bal werd verloren gegeven, geen achterstand was onoverbrugbaar en elk punt was even belangrijk. Was het niet voor de winst, dan wel voor de rekenmeesters.

Het was van Brouwer / Meeuwsen niet alleen maar powervolley maar ook de slimme lobjes maakten deel uit van hun gameplan en de uitvoering ervan. Veel servedruk en dan met tactisch spel tot scoren komen. En dat lukte vooral in de tweede set prima. In die set pakten ze een vlotte 2-7 voorsprong en vervolgens gaven ze geen krimp meer. Wat Dalhauser / Lucena ook probeerden, steeds had het BTN duo het antwoord paraat. Verdere tussenstanden 9-14, 12-17 en 13-19. Nederland domineerde, Brouwer zette Oranje op matchpoint bij 14-20 en bij de tweede gelegenheid na 15-20 werd het benut.

In de eerste set was het een stuk spannender. Vooral toen de Amerikanen na de 10-11 pauzestand uitliepen naar 15-12.  Bij 17-17 was Oranje terug in de wedstrijd, bij 18-19 namen ze de leiding over en met een punt via het blok en een ace pakten ze de zege en de 1-0 voorsprong.

Brouwer / Meeuwsen, die in Hamburg gecoacht worden door Reinder Nummerdor, zijn door naar de ‘Round of 32’.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.