Vizier op volleybal

 

WK Beach U19: De Groot/Damen uitgeschakeld

VoV, 11-07-2018. 6:16 uur. Bij het WK Beach U19 in Nanking, China wordt de Nederlandse eer bij de jongens verdedigt door Yorick de Groot / Rik Damen. Zij moesten zich gisteren via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi zien te plaatsen.

Yorick de Groot van Sliedrecht Sport en Rik Damen van Inter Rijswijk kwamen in de eerste ronde niet in actie en in de tweede kregen ze de winst vanwege een blessure blij de tegenstanders Palmaro / Lanteri kado. De 0-2 zege betekende dat ze door waren naar de derde ronde, waarin de Italianen Alberto di Silvestre en Tobia Marchetto de tegenstanders waren.

In een spannende wedstrijd waren beide duo’s erg aan elkaar gewaagd. De Italianen hadden de beste start, via scores op eigen serve maakten ze 2-0 en 6-3 en omdat de Nederlanders uitsluitend side out punten maakten tot aan de technische time out stond er op dat moment een 12-9 stand op het scorebord.

De Groot / Damen kwamen prima uit de verplichte pauze, met drie punten op rij trokken ze gelijk (12-12) waarop beide partijen elkaar vooreerst geen duimbreed toegaven. Bij 15-15 scoorde Nederland op eigen serve (15-16), hetgeen ze op 16-17 nog eens herhaalden voor 16-18. Met de finish inzicht bedroeg het verschil twee beslissende punten. Een serie van drie punten betekende echter setpoint voor de Italianen bij 20-19, de Groot / Damen konden verlies één keer uitstellen, voordat de Azzurri na 21-20 de winst pakten.

In de tweede set liep het al vlot de verkeerde kant op voor de Groot / Damen. Erg snel stond er 6-2 op de telborden, maar langzaam maar zeker werd de voorsprong minder. Het stond 8-6 bij de tweede veldwissel,  waarna er bij 12-9 en 16-12 opnieuw van speelhelft werd gewisseld. Na die laatste gingen de Nederlanders nog één keer voluit, hetgeen een 16-14 en 18-17 tussenstand opleverde. De gelijkmaker kwam er echter niet. Op 20-19 beslisten de Italianen de wedstrijd. Met 21-19 en 2-0 was het WK avontuur voor de Groot / Damen na 35 wedstrijdminuten over en uit.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.