Vizier op volleybal

 

Gstaad, de laatste test voor EK Beach

VoV, 11-07-2018. 5:05 uur.  Als laatste test voor het EK Beach in eigen land nemen een aantal Nederlandse beachduo’s deel aan het FIVB World Tour 4* toernooi in Gstaad. De laatste puntjes op de spreekwoordelijke i zetten, ondervinden dat het wel goed zit of juist nog even aan een paar zaken extra aandacht besteden. Maar wel natuurlijk zo goed mogelijk presteren, daar zijn de duo’s voor naar Gstaad gekomen.

Bij de dames moesten Jolien Sinnema en Laura Bloem zich via de kwalificatierondes naar het hoofdtoernooi slaan,  Joy Stubbe / Marleen van Iersel, waren er na een blessure periode weer bij en als 19de geplaatst, Sanne Keizer en Madelein Meppelink stondne als nummer 23 op de rankinglijst.

Sinnema / Bloem namen de eerste horde naar het hoofdtoernooi met 21-17 en 21-16 tegen het Oekraïense duo Makhno / Makhno. In de eerste set hielden ze een voorsprong van drie a vier punten (0.a. bij 15-12 en 17-13) tot aan het eind vast, in de tweede set eenzelfde beeld. Via 11-8 en 18-14 werd de set met 21-16 gewonnen.

In de tweede ronde ging het tegen Andrea Strbova / Natia Dubovcova om een plaats in het hoofdtoernooi. Het BTN duo kreeg na de 4-5 een serie van drie tegen (4-8) en kreeg dat verschil tot aan 9-13 niet meer van het scorebord. Ze liepen in naar 12-14, maar kwamen er daarna eigenlijk niet meer aan te pas. De 13-21 speekt daarvoor. In de tweede set was het wat spannender en waren de verschillen ook kleiner maar aan het eind van de set stond er wel gewoon 18-21 op het scorebord en 0-2, hetgeen uitschakeling voor Sinnema / Bloem betekende. Zij kunnen zich nu vol gaan richten op het EK in eigen land.

Stubbe / van Iersel komen uit in poule A en hebben het Duitse duo Behrens – Ittlinger vandaag in de poule als eerste tegenstander. Ook Keizer / Meppelink spelen tegen een Duits duo, zij staan in poule F tegenover Bieneck / Schneider. Afhankelijk van winnen / verliezen komen de duo’s vandaag nog een keer in actie.

Bij de mannen nemen namens Nederland de BTN duo’s Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / Bouter deel. Beide tweetallen hebben een startbewijs voor het hoofdtoernooi, Brouwer / Meeuwsen staan daarin als 4de op de ranking, zij zijn ingedeeld in poule D en spelen tegen Beeler / Metral uit Zwitserland. Varenhorst / Bouter, die op de 18de plaats in de ranking staan,  spelen in poule C tegen Hyden / Brunner uit de USA.

Natuurlijk houden we u op de hoogte hoe een en ander gaat aflopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.