Vizier op volleybal

 

België en Nederland gastheren EK U20

VoV, 11-07-2018. 4:58 uur. De beste volleybaltalenten van Europa gaan van 14 tot en met 22 juli in België en Nederland strijden om de Europese titel onder 20 jaar. Het gaat een spannend gevecht worden tussen de beste jeugdteams in Den Haag, Ede en Kortrijk. Het EK Volleybal Jongens U20 staat garant voor hoogstaand en spectaculair volleybal met naar verwachting de Europese toppers van de toekomst.

Na het EK van 2015 werken Nederland en België weer samen aan een internationaal volleybaltoernooi. Het EK voor jongens onder 20 jaar wordt verspreid over de twee landen georganiseerd. In de poulefase en in de kwartfinales worden de wedstrijden gespeeld in Kortrijk en Ede. Vanaf de halve finales spelen de teams hun wedstrijden in Den Haag. De Nederlandse en Belgische ploeg spelen hun poulewedstrijden uiteraard in eigen land.

Aan het EK doen in totaal twaalf landen mee. Jongens tot 20 jaar is de oudste jeugdcategorie in het volleybal, veel van de EK – spelers staan op het punt te beginnen aan een professionele volleybalcarrière. Het EK vormt het podium waarop ze zich kunnen tonen en bewijzen. De Oranje jongens spelen hun pouleduels in de nieuwe topsporthal op de Kenniscampus in Ede, met plaats voor 1.250 toeschouwers. Oranje start het toernooi op zaterdag 14 juli om 16.30 uur.

De Nederlandse talenten speelden oefenwedstrijden in Rusland tegen het gastland, Polen en Tsjechië. Ondanks het goede niveau kon geen van de drie duels met winst worden afgesloten. Daarna volgde een trainingsstage met oefeninterlands in en tegen België en gisteravond en vanavond word er in Amersfoort nog tegen Jong Italië geoefend. Op Tsjechië na allemaal tegenstanders, die in de Belgische EK poule zijn ingedeeld. En na vandaag moet de ploeg van trainer coach van Ree er dan klaar voor zijn.

Sportcampus Zuiderpark is de plek voor de ontknoping van het junioren EK. In de topsporthal spelen de beste vier Europese teams U20 de halve finales, kleine finale en finale. In dat weekend draait het om volleybal in het Zuiderpark, want ook de finales van het DELA EK Beach en het WK Zitvolleybal worden dan daar gespeeld.

In acht dagen tijd worden er 28 wedstrijden gespeeld, te beginnen dus op 14 juli aanstaande. Voor het gemak geven we alleen de wedstrijden op de openingsdag. We zullen bij de verslagen daarna de duels voor de volgende dag vermelden.

14 juli in Ede: Portugal vs Duitsland (14:00 uur); Nederland vs Tsjechië (16:30 uur) en Finland vs Wit Rusland (19:30 uur). In Kortrijk, België speelt Turkije vs Rusland (15:00 uur), België vs Polen (17:30 uur) en Italië vs Frankrijk (20:00 uur)

Na de poulefase gaat het toernooi op 21 juli verder in Den Haag. De dag daarna zijn dan de duels om de podiumplaatsen en als afsluiting de medaille ceremonie.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo.