WK Beach: Verlies voor Flier – van Iersel

FliervanIerselRio

VoV, 28-07-2017. 11:05 uur.  Manon Flier en Marleen van Iersel zijn bij het WK Beach in Wenen ingedeeld in poule G. Zij beten van de Oranje duo’s vanmorgen het spits af met hun duel om 10:00 uur tegen het als eerste in deze poule geplaatste duo Sarah Pavan – Melissa Humana – Paredes uit Canada. Een tegenstander van enig kaliber, gezien hun resultaten dit jaar in de World Tour. Zij staan op de 7de plaats gerangschikt in de main draw.  De lengte van Sarah Pavan (1.96 meter) is een geducht wapen van dit duo.

Het eerste Nederlandse punt van dit WK kwam op naam van Manon Flier, daarna ging het even gelijk op. Canada werd vervolgens sterker, met 4-3, 9-5 en 13-8 werd van speelhelft gewisseld. Sarah Pavan maakte goed gebruik van haar lengte en blokkeerde drie keer een Nederlandse aanval af voor een Canadees punt. Oranje leek veel hinder van de sterke wind te ondervinden, of het veld was te smal, te kort en het net te hoog. Feit was dat het Oranje duo in deze set totaal tien keer voor Canada scoorde, en dan wordt winnen moeilijk. Na de 13-8 liep Canada uit naar 17-10 en won met 21-13.

In de tweede set ging het al een stuk beter bij Oranje, minder fouten, meer rake klappen en sterk serveren. Dat werd na de 8-5 achterstand te gelde gemaakt. Canada was even slordig (8-6 foutserve en 8-7 uit) waarop Oranje via Manon Flier de trekker een aantal keren overhaalde en Oranje op een 9-12 voorsprong kwam. Canada sloot aan bij 11-12 en 12-13, kwam er na drie kadootjes van Nederland op rij bij 15-15 naast. Tot 18-18 scoorden beide duo’s de side out, bij 20-18 kwam Canada op matchpoint. Manon Flier scoorde 20-20, Marleen van Iersel sloeg hard de 21-21 door het midden raak.  Maar vervolgens was het ook zo afgelopen, Melissa Humana – Paredes scoorde en het ketser ace daarna bracht de stand op 22-20 en 2-0 voor Canada. Jammer Flier – van Iersel hadden op basis van de tweede set ook een derde verdiend.

In deze poule zijn verder ingedeeld Yuan Yue – Fan Wang uit China en Marta Menegatti – Rebecca Diane Perry uit USA