Vizier op volleybal

 

WK Clubteams: Halve finales bekend

VoV, 30-11-2018. 5:50 uur.  Zowel Civitanova en Trentino behaalden gisteren in een rechtstreekse confrontatie met de nummers twee van hun poule een zege, zodat een halve finale tussen deze twee Italiaanse topteams vermeden werd bij het WK voor clubteams.

De halve finales zijn Asseco Resovia Rzeszow vs Civitanova en Trentino Volley vs Fakel Novy Urengoy. Bij de wedstrijden gisteren ging het erom welke teams van deze vier eerste en tweede zouden worden in hun poule. De andere vier deelnemende ploegen waren al uitgeschakeld. De halve finales staan voor zaterdag op het programma, zondag wordt er om de medailles gespeeld.

Civitanova won in poule A met 3-0 van Fakel Novy Urengoy.  De Russen kregen 17, 18 en 19 punten mee. Beide teams lieten alle 14 spelers wedstrijdtijd maken. In de andere poulewedstrijd kon de huidige kampioen Zenit Kazan met een zege afscheid van het toernooi nemen. Zij versloegen Skra Belchatow met 1-3.

In poule B ging de winst bij de strijd tussen de nummer één en twee naar Trentino Volley. Zij verwezen Asseco Ressovia met een 0-3 nederlaag naar de tweede plaats. De 24-26 en 23-25 waren nipt, de 20-25 een stuk duidelijker. Maarten van Garderen viel in de eerste set in bij Trentino voor Russell en bleef in de volgende twee sets in de basis staan. Hij scoorde totaal 14 punten.  Door de winst van Trentino  ontlopen ze Civitanova in de halve finale.

Ook veelvuldig winnaar Sada Cruzeiro nam met een zege afscheid van dit WK voor clubteams. Zij versloegen Arkadan met 0-3. Hier was de tweede set met 25-27 spannend, de andere twee met twee keer 16-25 niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.