Vizier op volleybal

 

WK-loting beachvolleybal bekend.

VoV, 01-06-2022. 5:23 uur. Gisteren werd er geloot voor het WK Beachvolleybal, dat van 10 t/m 19 juni wordt gespeeld in Italië. Vier Nederlandse teams mogen in Rome deelnemen aan het tweejaarlijkse WK: Brouwer/ Meeuwsen, de Groot/ Boermans, Luini/ Penninga en Stam/ Schoon. Varenhorst/ van de Velde staan derde op de reservelijst.

Aan het WK nemen 48 teams per gender deel, die zijn verdeeld over 12 poules van 4 teams. De beste 2 teams per poule gaan door naar de eliminatiefase, alsmede de beste 4 nummers 3. De overige nummers 3 spelen een lucky-loser ronde voor de laatste 4 beschikbare plekken in de eliminatiefase.

Brouwer/ Meeuwsen zijn poulehoofd in poule C. De poule overleven met Estland, Mexico en Marokko zou in principe geen probleem moeten zijn voor de Nederlandse routiniers.

De Groot/ Boermans zijn poulehoofd in poule G. Zij treffen Oostenrijk, Spanje en China. De Groot en Boermans zijn uitstekend op dreef dit jaar, en voerden zelfs enige tijd de wereldranglijst aan. De voorbereiding op het WK is echter niet ideaal, omdat Yorick de Groot niet fit is. De Nederlanders moesten het Elite 16 toernooi van Ostrava overslaan, en komen deze week ook niet in actie op de Elite 16 van Jurmala. De hoop is dat Yorick de Groot voldoende herstelt om mee te doen in Rome.

Net als de Groot/ Boermans debuteren Luini/ Penninga op het WK. Zij treffen in poule H de Noorse olympisch kampioenen Mol/ Sørum en tegenstanders uit Chili en Italië.

Bij de vrouwen is Nederland vertegenwoordigd door Stam/ Schoon. Zij zijn met een formidabel seizoen bezig en staan eerste op de entry list voor het WK. Hun beschermde status levert een poule op met teams uit Argentinië, Chili en Costa Rica. Zij zijn in poule A de absolute favoriet.

gh @ VoV, bron persbericht Nevobo. Foto’s FIVB.