Vizier op volleybal

 

WK: Reacties op nieuwe stuntzege Oranje

VoV, 17-09-2018. 6:58 uur. Opnieuw was het de Nederlandse ploeg die voor een stunt zorgde op het WK. Na de winst op Brazilië moest ook wereldgrootmacht Frankrijk eraan geloven. Met een perfecte collectieve teamprestatie lukte het de ploeg van Vermeulen om na een 2-0 achterstand de knop drie slagen in de rondte te draaien en alsnog met 2-3 aan het langste eind te trekken. Lees ons verslag van vanmorgen om te weten hoe dat in zijn werk ging.

Gido Vermeulen: “We begonnen heel goed, Nimir Abdelaziz had een fantastische serie opslagen, maar Frankrijk kwam langzaam maar zeker terug. Ze zijn niet voor niets een van de beste ploegen ter wereld en een van de favorieten voor de WK titel. Na twee sets brachten vijf wissels andere en meer energie binnen de lijnen.  Op spelverdeling en op de libero positie liep het geweldig. De wissels speelden een geweldige wedstrijd en lieten na de achterstand de wedstrijd volledig kantelen”

Nimir Abdelaziz: “Ik herhaal mijn woorden van gisteren na de gewonnen partij tegen Braizlië nog maar eens: “We zijn erg verbaasd over onszelf.” Zoals ik al zei, we kwamen hier om van China en Egypte te winnen, maar we klopten Brazilië en Frankrijk en hebben nu al zekerheid voor deelname aan de tweede ronde. De hele ploeg heeft er keihard voor gevochten, op het juiste moment hadden we het hoge niveau te pakken, we zijn er blij mee en trots dat we dit nu kunnen laten zien. Morgen wordt het moeilijk, helemaal omdat we vandaag laat speelden en morgen als eerste weer het veld op moeten. Natuurlijk gaan we mogen weer de strijd aan voor de winst”

Jasper Diefenbach: “We hebben een beetje een vreemd team, omdat nooit helemaal duidelijk is welke zeven de klus binnen de lijnen moeten en kunnen klaren. Ofwel de starting seven is vaak niet de finishing seven. Na het ruime verlies van de tweede set, werd er gewisseld en de wissels wonnen de wedstrijd. In onze ploeg kan iedereen in de basis staan, er heerst een prima atmosfeer en we zijn met elkaar mentaal beresterk. Als iemand me ooit had verteld dat we achter elkaar van Brazilië en Frankrijk zouden winnen op het WK, had ik dit nooit en te nimmer geloofd. We moesten gewoon de juiste formatie binnen de lijnen zien te krijgen om dat te doen en dat lukte.”

Laurent Tillie, de Franse bondscoach: “We begonnen goed maar verloren na twee sets de concentratie en dat had zijn gevolgen voor de volgende sets. Blok en serve werden minder, de side out lukte niet meer en we konden de goede oplossingen niet meer vinden. We lieten niet ons normale spel zien, we zullen ons moeten herpakken omdat de zeer belangrijke wedstrijd tegen Canada nog op het programma staat. Die kan bepalend zijn voor ons voor de verdere verloop van het toernooi”

Spelverdeler Benjamin Toniutti: “Ik ben zwaar teleurgesteld over de afloop van deze wedstrijd. Het mag gewoon niet voorkomen dat je een 2-0 voorsprong uit handen geeft. Het kan zijn dat we de concentratie verloren, misschien gingen we naar een lagere versnelling, ik weet het even niet. Feit blijft wel dat we in de eerste twee sets goed speelden, in de vijfde set konden we de goede oplossingen niet vinden, Nederland verdiende het om te winnen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.