Vizier op volleybal

 

Italië wint derde oefenduel van Oranje

VoV, 17-09-2018. 5:43 uur. Na twee keer oefenen was de tussenstand in wedstrijden 1-1 en in sets 5-5. Italië en Nederland hadden op vrijdag en zaterdag beide een keer via de tiebreak gewonnen in deze driekamp, waarin beide damesteams zich voorbereiden op het WK in Japan.

In het derde duel begon Morrison met Laura Dijkema op spelverdeling, Kirsten Knip als libero en Lonneke Slöetjes op de diagonaal. Anne Buijs en Maret Balkenstein – Grothues vulden de passer loper posities in en Nicole Koolhaas en Yvon Beliën speelden op mid. Op de dubbele wissel kwamen Britt Bongaerts en Celeste Plak nog binnen de lijnen.

Bij Italië begon de basis van afgelopen vrijdag. Spelverdeelster Malinov, libero de Gennaro, diagonaal Egonu, midspeelsters Danesi en Chirichella en passer lopers Sylla een Bosetti.

Dit laatste duel voor meer dan 2.000 toeschouwers in Bergamo wist Italië de balans in haar voordeel te laten doorslaan. Het werd 3-1 voor de ploeg van Davide Mazzanti via de setstanden 25-22, 25-17, 20-25 en 25-15. Met name de tweede en vierde set leverden overtuigende cijfers op voor de gastheren. Oranje kwam op een 2-0 achterstand, kon daarna de wedstrijd levend houden maar moest in de vierde set een diepe buiging maken

Maret Balkestein – Grothues werd bij Oranje met 12 punten topscorer, Anne Buijs kwam tot 10, Celeste Plak tot 8 en Lonneke Slöetjes tot 7. Bij Italië werden de meeste punten door Egonu gemaakt, totaal 22.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto FIVB.