WK: Stuntzege Polen, Servië en Turkije naar kwartfinale.

VoV, 06-10-2022. 3:38 uur. Op de tweede dag van de tweede ronde bij het WK in Lodz stonden er opnieuw een aantal zeer interessante duels op de agenda van poule F, de poule waarin ook gastland Polen uitkomt. De dag begon met Thailand vs. Duitsland, kreeg een vervolg met Turkije vs. Canada en Servië vs. de Dominicaanse Republiek en eindigde met USA vs. Polen. Alle acht teams kwamen dus in actie.  Polen stuntte, Servië en Turkije pakten het ticket voor de laatste acht.

Thailand vs. Duitsland. Duitsland had een prima start met een 19-25 zege in de eerste set. Na 8-9 maakten ze het verschil en via 10-16 en 13-20 werd de setwinst een feit. De 14-10 achterstand ging in de tweede set via 16-16 naar een 16-18 voorsprong voor Duitsland, en dat lieten ze zich in het verdere verloop van de set niet meer afpakken. Met 22-25 brachten ze de stand op 0-2.

De comfortabele voorsprong van 16-10 voor Thailand ging via drie scores op rij van Weitzel bijna verloren (16-14) in de derde set. Daarna herstelden de Thaise dames zich en liepen uit naar 24-18, waarna ze bij eerste gelegenheid het setpoint benutten. Met 25-18 werd het 1-2 in sets.

Onze Oosterburen namen afstand naar 13-18 in de vierde set, maar zagen Thailand sterk terugkomen (19-21, 23-24). Het laatste woord was aan Jennifer Janiska, die met een tipbal de 23-25 liet noteren.

Ajcharaporn werd met 22 punten topscorer, Duitsland hd de betere eigen score (63 om 75), maar ook de hogere foutenlast (18 om 26)

Turkije vs. Canada eindigde in een 3-0 zege voor Turkije. Met 25-22 pakten ze de eerste set, de tweede kon na een 20-23 achterstand alsnog met 26-24 worden afgesloten en de derde set ging met 28-26 naar de ploeg van Guidetti. Karakurt werd met 26 treffers de vaakst scorende speelster.

Servië vs. Dominicaanse Republiek. In de eerste set kon Servië nipt met 26-24 de winst binnenhalen, vervolgens ging het in de twee sets daarna een stuk makkelijker met 25-20 en 25-17. Met 15 punten werd Boskovic de topscorer van de partij.

USA vs. Polen. Voor zo’n 5.000 toeschouwers zorgde gastland Polen voor een stunt door USA met 0-3 te verslaan. Topscorer Stysiak had met 19 punten daar een belangrijk aandeel in. Nipt ging de eerste set met 23-25 naar de thuisploeg, vervolgens werd met 20-25 en 18-25 de klus afgemaakt. Blokkerend maakte Polen met 4 om 12 punten het verschil.

Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 3 gewonnen duels en 9 punten op de nummer vijf in de poule is Servië al zeker van een plaatsje in de kwartfinale. Turkije kan nog wel door de nummer vijf worden ingehaald, maar zal op set gemiddelde ook doorgaan als ze geen wedstrijden meer winnen en Canada nog twee zeges boekt. De stand is nu 1> Servië 7-7-20, 2> Turkije 7-6-17, 3> USA 7-5-15, 4> Polen 7-4-13, 5> Canada 7-4-11, 6> Thailand 7-4-10, 7> Dominicaanse Republiek 7-3-11, 8> Duitsland 7-3-10.