Vizier op volleybal

 

WK meisjes, 2e ronde, 2e dag

foto FIVB

Op de tweede dag van de tweede ronde van het WK in Peru tekenden zich de eerste verschillen af.  In de kampioenspoules behield Italië de ongeslagen status en kan via winst op Peru beslag leggen op een ticket voor de laatste vier. China en Brazilië zijn al zeker van de kruisfinales om de medailleplaatsen. Hun onderlinge duel vandaag zal uitmaken wie koploper in de groep F wordt.      

Kampioenspoule E:

Eerder gespeeld:  Italië  vs Peru 3-0 en VS vs Dominicaanse Republiek 3-0.

Gisteren gespeeld:

VS vs Italië 1-3. Setstanden 23-25, 18-25, 25-21 en 20-25.

“Het was technisch gezien en door de vele fouten zeker geen mooie wedstrijd  maar al met al was het goed genoeg om,  met behulp van wat geluk, te winnen” zei de Italiaanse coach.  “Italië had vandaag de betere speelsters”  vond Robert Browning, trainer coach van de VS. “en wij maakten te veel servefouten. We waren niet goed genoeg, volgende keer beter”

Dominicaanse Republiek vs Peru 3-0. Setstanden 25-19, 26-24 en 25-15.

“We speelden niet geconcentreerd. Ik begrijp niet wat daarvan de oorzaak was” zei de aanvoerdster van Peru. Voor het team en de 5.000 fans kwam de nederlaag hard aan. “We wisten voor de tijd dat het niet gemakkelijk zou worden omdat de tegenstander ons in lengte fors overtrof. Blokkerend, 11 om 3 punten,  en serverend , 9 om 6 aces, kwamen we ook duidelijk tekort.”

“Door de problemen, die we in tegen Rusland hadden, nu goed op te lossen speelden we vandaag een stuk beter. Wij zijn erg blij met de winst” aldus Wagner Pacheco van de Dominicaanse Republiek.

Italië staat in poule E ongeslagen aan kop, VS en de Dominicaanse Republiek delen zich de tweede plaats met allebei een winst partij.

Kampioenspoule F: 

Eerder gespeeld: Brazilië vs België 3-0 en Slowakije vs China 1-3.

Gisteren gespeeld:

China vs België 3-0. Setstanden 25-19, 25-18 en 25-19.

“We wisten dat het een hele uitdaging zou worden om België te verslaan, maar we hadden ons goed voorbereid en dat bracht succes” zei de Chinese coach. Zijn Belgische collega Julien van de Vijver was erg teleurgesteld na de tweede 3-0 nederlaag in deze poule. “We hadden er veel van verwacht, maar het kwam niet uit. China heeft een prima team en wij gaan ons op de volgende wedstrijd focussen” Toernooi topscorer tot nu toe en Belgisch aanvoerdster Lise van Hecke vond dat haar team goed had gespeeld. “We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar het was niet genoeg. We gaan nu voor plaats vijf”

Slowakije vs Brazilië 0-3. Setstanden 13-25, 22-25 en 12-25

Bij de persconferentie na de wedstrijd was iedereen heel beleefd naar elkaar toe. Brazilië vond Slowakije erg goed en omgekeerd ook. Iedereen had zijn uiterste best gedaan om te winnen. “Brazilië zal wel wereldkampioen worden” zei de Slowaakse coach. “Ze verdienen het.”     

Verliezerpoule G:

Eerder gespeeld:  Cuba vs Korea 3-1 en Tunesië vs Japan 0-3.

Gisteren gespeeld:

Japan vs Korea 3-0 met de setstanden 25-20, 25-13 en 25-9

Tunesië vs Cuba 0-3 met de setstanden 15-25, 13-25 en 12 -25.

“We worden met de dag beter” aldus de coach van Tunesië.

Met nog één wedstrijd te gaan spelen Japan en Cuba voor de koploperspositie in de poule tegen elkaar. De eerste twee plaatsen geven recht op het spelen van  ‘kruisfinales’ met nummers  één en twee van poule H voor plaatsing op de posities negen tot en met twaalf. De nummers drie en vier in de poule spelen tegen de teams op die positie in poule H voor plaatsing op de posities dertien tot en met zestien.  

Verliezerpoule H:

Eerder gespeeld:  Egypte vs Rusland 0-3 en Servië vs Polen 2-3.

Gisteren gespeeld:

Rusland vs Polen 3-0 met de setstanden 25-19, 25-17 en 25-18

Egypte vs Servië  0-3 met de setstanden 16-25, 5-25 en 27-29

Met nog één wedstrijd te gaan hebben Servië, Rusland en Polen nog kans op de twee bovenste plaatsen  in de poule en dus op de ‘kruisfinales’ met de nummers één en twee van poule G. Nummers drie en vier spelen tegen de teams op dezelfde plaats in poule G.     

**De teams van Egypte en Tunesië leren tijdens dit WK waardig te verliezen.