Vizier op volleybal

 

Wout Bodewes nieuwe hoofdtrainer/coach Donitas D1

VoV, 08-06-2021. 15:51 uur. Donitas Dames 1 heeft een nieuwe hoofdtrainer/coach! Wout Bodewes gaat de ploeg het komende seizoen leiden in de Topdivisie. Wout is als echte Donitater al jaren actief binnen de vereniging en heeft de laatste jaren al met veel succes op hoog niveau training gegeven binnen Donitas. Wij als bestuur en technische commissie hebben er het volste vertrouwen in dat Wout samen met onze dames vele successen zal behalen de komende tijd.

Bodewes: “Na vele jaren als trainer bij Donitas ben ik super trots dat ik volgend jaar als hoofdcoach op dames1 sta. Hiervoor moet ik als allereerst Erwin Sikkema en Henny Woldman bedanken waar ik de afgelopen jaren erg veel van heb geleerd en altijd met plezier als assistent heb gefunctioneerd! Ik vind het een geweldig gebaar dat zij mij deze kans gunnen om het over te nemen!

Ik ben daarnaast ook erg blij dat een groot gedeelte van de selectie blijft staan, na zo’n lastig jaar met corona. Dit is een selectie met breedte en veel potentie om te groeien, waardoor ik denk dat we komend seizoen leuke stappen kunnen zetten in de Topdivisie.

Ik hoop daarnaast ook stappen te kunnen zetten met Donitas in de organisatie rondom Dames1. Zo hoop ik de vereniging verder te kunnen professionaliseren en een mooi meerjarenplan neer te zetten waarbij we de blik omhoog kunnen zetten!

Ik hoop snel weer met de selectie in de zaal te staan en er een geweldig seizoen van te maken!”

De selectie is al bijna rond, maar is nog niet compleet. De ploeg van Bodewes ziet er als volgt uit: Iris van der Veen, Tessa Jansen (Spelverdeelsters), Anouk de Haan, Lobke Overtoom (diagonalen), Daphne Kruis, Femke Yntema, Lieke Streutker, Jesca de Jager (passer-lopers), Anne-Lotte bij de Weg, Mijke Nijenhuis (hoofdblokkeerders), Demi Veenstra, Maureen van Leusen (libero’s).

Jesca de Jager is het nieuwe gezicht van de selectie! Met de komst van Jesca zijn de Passer-lopers van het team compleet!

Jesca: “Na zes jaar bij VV Utrecht te hebben gespeeld is het veranderen van club voor mij een mooie uitdaging. Ik denk dat we in Dames1 nu een heel leuk team hebben staan met enthousiaste meiden en een goede staf, dus ik heb veel zin om te beginnen! Ik keek altijd enorm uit naar de wedstrijden in Groningen; de bierlucht in de hal en de overvolle tribunes waren sfeervol en toch ook wel intimiderend. Ik hoop van harte dat we dat het komende seizoen weer mogen meemaken (en nu met mij aan de goede kant)!”

Helaas verlaten Anouk Oldenburger en Annelies Dokter het team. Ook Henny Woldman zet een punt achter haar rol bij Dames1. We willen hen in ieder geval heel erg bedanken voor al hun inzet bij Dames1 en de rest van de vereniging!

Naast Bodewes zal ook Erwin Sikkema betrokken blijven bij de ploeg. Verder zal Amber Slump actief blijven als teammanager en zal ook Koen Vlaar betrokken zijn bij de organisatie.

Het team van Bodewes is nog op zoek naar een hoofdblokkeerder om het team te komen versterken. Ben jij of ken jij iemand die dit Topdivisie-avontuur met ons aandurft? Mail dan naar wcdh@donitas.nl .

 

gh @ VoV, bron en foto persbericht via wedstrijdcommissaris Donitas Hoog.