WSV blijft winnen, nu met 3-1 van Zwolle

VoV, 29-01-2018. 11:42 uur.  WSV Dames 1 heeft een 1-3 overwinning behaald in de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen de reserves van Regio Zwolle. Zwolle sprokkelde de afgelopen weken de nodige punten en dit in combinatie met het relatief vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd leek een 1-3 overwinning niet vanzelfsprekend.

Echter het team van trainer/coach Eric Maan is volwassener geworden en een sterk collectief, waardoor direct bij set 1 de meiden voortvarend van start gingen. Zwolle gooide nog wel wat roet in het eten door kort te serveren waar de Warnsveldse dames even van slag werden gebracht, maar uiteindelijk werd deze eerste set toch een redelijk gemakkelijke prooi, 20-25.

In set 2 denderde WSV door met een goede serve serie van Cynthia Luijken, maar bij 15-8 stokte de motor even en dacht het team dat het op de automatische piloot de set kon uitspelen. Goed aanvallend werk van Zwolle bracht WSV nog even in verlegenheid, maar WSV pakte de tweede set met 17-25, Zwolle teleurgesteld achter latend.

In de derde set werd het spel van WSV wat onnauwkeuriger, waar Zwolle goed van profiteerde. Maar halverwege de set kwam de blokkering op stoom met 19-25 als resultaat.

Zwolle bleef vechten voor het bonuspunt en had succes in set 4. Het verdedigde sterk en serverend was het beter dan in set 2 en 3. Met een 11-5 voorsprong wisselde WSV een paar speelsters en een prachtige inhaal ace was het resultaat met zelfs twee matchpunten op 22-24 voor WSV. Drie onnauwkeurigheden aan WSV kant bepaalde de eindstand op 27-25 voor Zwolle.

Ditmaal geen vijf punten voor WSV na een reeks van vier. Daar baalden de meiden van WSV wel van, maar uiteindelijk zijn de vier punten om wat steviger op het podium in de Eerste Divisie A te staan.

Zaterdag 3 februari staat de terugwedstrijd tegen Hake Tjoba op het programma, afspraak om 18.00 uur in de Kei te Warnsveld.