DeVoKo D1 verliest thriller nipt van Rivo

VoV, 29-01-2018. 11:37 uur. Afgelopen zaterdag was het genieten in de Dorper Esch. In een uitverkocht huis werd er door de dames van TiMaX/DeVoKo gestreden tegen Rivo uit Rijssen. Uiteindelijk ging Rivo met de 2-3 winst terug naar Rijssen. Het was een volleybalwedstrijd waar alles inzat. Lange rally’s, mooi punten, domme fouten en een super enthousiast publiek. Er waren veel mini volleybalsters gekomen om deze wedstrijd te bekijken en vooral om de DeVoKo dames aan te moedigen.

Iedereen van de mini’s kent Johan Strokap, de coach van Rivo, omdat ze daar training van krijgen of hebben gehad. De mini meiden waren dus ook extra gemotiveerd om dames 1 aan te moedigen zodat ze Johan konden verslaan. Gesteund door de muziek die bij elk punt voor DeVoKo te horen was stonden ook de mini’s op de banken om de dames van DeVoKo te ondersteunen. Een minpuntje van deze zenuwslopende en lange wedstrijd van bijna 2 ½ uur, waren de scheidsrechters. Met hun verkeerde en af en toe niet te begrijpen beslissingen drukten ze een stempel op de wedstrijd dat absoluut niet nodig was.

De mini’s van de week Renske Jonker en Marre Kolbrink begonnen om klokslag 5 uur met de opslag. Daarna was het de beurt aan Rivo om met het echte werk te beginnen. Coach Paul op de Weegh startte met dezelfde zeven als de laatste twee wedstrijden. Veel keus heeft hij ook niet. Maud oude Luttikhuis is herstellende van een buikoperatie en mist nog wedstrijdritme, Laura Berends is nog steeds geblesseerd en Johanne Brilhuis komt net van de B-jeugd en moet nog ingepast worden. Zij pikte ook in deze wedstrijd wel haar speel minuten en een paar punten mee en we zullen haar zeker vaker tegenkomen in het veld bij dames 1.

De 1e set begon Merle Roetenberg en Jenne Morsink als passer – loper, Brit Roeleveld en Amke Blokhuis op mid, Jette Blokhuis als diagonaal, Fleur Blokhuis als spelverdeelsters en Iris Blokhuis als libero. Direct vanaf het begin werd er gestreden om elke bal. Soms onmogelijk ballen werden na drie keer terug over het net gebracht. Het ging dan ook gelijk op in deze set. Tot aan 16-16 had geen van de ploegen meer dan twee punten voorsprong genomen. Vanaf de 16-16 demarreerde DeVoKo in een keer door naar 21-16. De set winst lag voor het oprapen. Rivo knokte zich terug tot 21-21 en liep zelfs uit tot 21-23, zeven punten op rij. DeVoKo probeerde weer bij te komen en dat lukt bijna. Helaas werd de set onnodig verloren met 24-26, zeker als je zo ver hebt voor gestaan.

Het weggeven van de 1e set had geen invloed op het spel in de 2e set. Ook in deze set ging het lange tijd gelijk op. Via 6-6 nam Rivo een voorsprong van 6-10. Dit kon Rivo ook niet vasthouden en bij 13-14 was het verschil weer één punt. De DeVoKo dames begonnen nu aan hun sterkte periode van de wedstrijd. Bij 16-15 was er een voorsprong voor DeVoKo en die werd uitgebouwd tot 21-15. Nu lieten de dames Rivo niet meer terugkomen, via 23-17 werd deze set eenvoudig gewonnen met 25-18.

Met Pien Baalhuis voor Fleur Blokhuis werd begonnen aan de 3e set. Rivo liep snel uit van 1-4 naar 2-7. De DeVoKo dames bleven wisselvallig spelen. Ze kwamen terug tot 5-7, maar lieten Rivo daarna weer uitlopen tot 7-12. Vanaf dat moment begonnen de dames er meer in te geloven. Vol overgave werd er weer gestreden. DeVoKo kwam weer bij tot 12-12, via 19-17 werd het zelfs 21-17, weer een ruime marge, net zoals in set 1 en 2.  Rivo gaf zich echter nog niet gewonnen. Ze kwamen terug tot 21-20, mede geholpen door een rode kaart voor de coach van DeVoKo voor een verkeerde wissel. In een zenuwslopend eind van de set leek Merle de set binnen te halen bij een stand van 25-24 sloeg ze een perfecte bal net iets uit. De dames lieten zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenvaller en sleepten toch de set binnen met 27-25.

In de 4e set hetzelfde beeld. Hardwerkende ploegen die strijden voor elk punt. Ook in deze set kwam Rivo op een ruime voorsprong 2-7, maar bij 9-9 was de stand weer gelijk. Als je dan denkt nu gaan de DeVoKo dames doordrukken was het weer Rivo dat makkelijk scoorde. Via 9-12 werd het 11-15, DeVoKo kwam weer terug tot 14-16, maar lieten Rivo weer uitlopen naar 14-18. Bij een stand van 18-20 was het verschil nog twee punten. Nu doorgaan en zorgen dat je de set pakt en daarmee de wedstrijd met 3-1 gaat winnen. Helaas lukte dat niet, Rivo kreeg op 20-24 het eerste setpunt. DeVoKo kwam nog terug tot 22-24, maar daarna werd het setpunt door Rivo verzilverd en stond het 2-2. Een vijfde set was nodig om een winnaar aan te wijzen.

DeVoKo kwam in de 5e set nog wel op een 1-0 voorsprong, maar daarna serveerde Susan Schepers Rivo naar een 1-6 voorsprong. Met haar sterke serve wist ze de hele wedstrijd de DeVoKo dames het erg moeilijk te maken. Bij een stand van 2-8 werd er van helft gewisseld. Een achterstand van zes punten in een set die maar tot 15 gaat is wel een erg zware opgave. Heel langzaam knokte de DeVoKo dames zich terug in deze set. Via 3-10 en 5-12 werd het nog 8-12. Bij een stand van 11-14 had Rivo drie matchpunten. DeVoKo moest serveren. Nu bleek echter dat het online scoreformulier niet meer werkte. Na een oponthoud van ruim drie minuten mocht dan eindelijk Merle weer serveren. Helaas serveerde ze uit en werd Rivo de gelukkige winnaar. De teleurstelling bij de DeVoKo dames was groot, maar ook dat hoort bij topsport.

De DeVoKo dames kunnen terugkijken op een spectaculaire wedstrijd die met volle overgave werd gespeeld. Vooral Iris Blokhuis, die gebrand was op revanche naar de teleurstellende wedstrijd in Rijssen, kan terugkijken op een prima wedstrijd. Het was dus weer genieten afgelopen zaterdag in de Dorper Esch. Helaas duurt het nu een tijdje voordat U de dames weer aan het werk kunt zien. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op carnavals zaterdag 10 februari tegen WSV uit Warnsveld. Deze wedstrijd wordt niet in de vertrouwde omgeving van de Dorper Esch gespeeld, maar in de Kerkeres. Aanvang is 13:00 uur. Dus iedereen kan nog minimaal een uur lang de dames aanmoedig alvorens naar de carnavalsoptocht te gaan kijken. Echter als je al een uur zit te kijken dan kan de carnavalsdoptocht nog wel even wachten.

De eerstvolgende wedstrijd in de Dorper Esch is pas op 7 april. Tussendoor staan de uitwedstrijden tegen Krekkers (aanstaande zaterdag), Dash (10 maart) Zwolle (17 maart) en Hake Tjoba (24 maart) op het programma.

gh @ VoV, verslag van Vincent Blokhuis, manager DeVoKo dames 1. Op de foto de selectie van dames 1 met de mini’s van de week Renske en Marre