Zegereeks Apollo 8 D1 dendert maar door

VoV, 29-01-2018. 10:55 uur. In een wedstrijd met vele gezichten heeft Dames 1 in vijf sets een zwaarbevochten overwinning geboekt tegen nummer vier VV Utrecht.

Scherp beginnen en volle bak was de opdracht voor de wedstrijd tegen VV Utrecht. Scherp beginnen ging niet zoals de bedoeling was, maar we gingen vol voor elke bal. Dit resulteerde zelfs in een pijnlijke elleboog van Antoinette Posthuma, nadat ze een bal hoog tegen de muur redde. Het werd meteen duidelijk dat we de punten hier niet cadeau zouden krijgen en keken al snel tegen een 8-4 achterstand aan. Eigen spelletje blijven spelen en hard blijven werken. Zo gezegd, zo gedaan. Door verdedigende acties van onze libero Lieke Hilgenberg, kwamen we op voorsprong en kropen van 14-16 naar 19-21. Toch konden we het niet afmaken en won Utrecht deze set met 25-23. We waren gewaarschuwd en wisten dat we een zware avond zouden krijgen.

In de tweede set vonden we ons spel weer terug. Onze servedruk was goed, waardoor Utrecht het moeilijker had om te scoren. Via de nodige knallen tegen grond, blokpunten en aces kwam Utrecht tot dertien punten in de set die we wonnen.

Waarin we de tweede set furieus van start gingen, haperde het de derde set weer. Utrecht ging weer beter serveren en dat maakte dat wij minder makkelijker tot scoren kwamen. Het spel werd doorzichtiger en het hoge blok van de thuisploeg wist hier wel wat mee te doen. Een snelle 8-3 achterstand werd groter en groter. Via 16-7 ging de set met 25-12 naar Utrecht.

We namen ons voor positief te zijn en hard te blijven werken, want anders zou het wel eens een dure avond kunnen worden. Doordat onze ervaren speelster Antoinette Posthuma ons op sleeptouw nam en zelf de punten scoorde, liepen we meteen in het begin van de set twee punten uit op Utrecht. Er werden lange rally’s gespeeld en we moesten er aan beide kanten hard voor werken. Het werd steeds spannender en het kan niet anders dat menigeen op de tribune verhoogde bloeddruk had op dat moment. De fans van Utrecht lieten zich nog eens horen, maar gelukkig kwamen onze eigen meegereisde fans er bovenuit. Utrecht kwam terug tot 20-21. Na een time-out konden we de set afmaken met 23-25.

Gelukkig, een vijfde set eruit gesleept. Deze zou en moest voor ons zijn! Bij de thuiswedstrijd ging Utrecht met twee punten naar huis, nu was het onze beurt om twee punten mee naar Borne te nemen. We begonnen meteen scherp en met mooie blokpunten van Juliet Huisman stonden we al snel op een 2-5 voorsprong. Bij het wisselen van speelhelft stonden we nog steeds een paar punten voor. We zijn blijven werken en na meer dan twee uur spelen hebben we de wedstrijd beslist. Met 9-15 winnen we de vijfde set. Twee punten mee naar Borne en de twaalfde overwinning op rij!

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd. We spelen dan namelijk tegen Prima Donna Kaas Huizen, de tegenstander waar we onze zegereeks zijn begonnen en die willen we thuis graag voortzetten. Hierbij hebben we de hulp van onze fans weer hard nodig en wij hopen jullie dan ook in groten getale te zien in De Veste.  Tot zaterdag 3 februari om 19.00 uur!

gh @ VoV, verslag van Ilona ter Avest, foto’s  Rudy van ’t Rood.